Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuję smaczna , pożywną zupę ze słodkiej białej kapusty z dodatkiem warzyw. Zupa ugotowana na rosole, który został z dnia poprzedniego.
garnek, patelnia, nóż, tarka,
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 114
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 114
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Składniki
Rosół wcześniej ugotowany zagotować. Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać opłukać, zetrzeć na tarce duże oczka, następnie podsmażyć na tłuszczu i dodać do rosołu. Gotować na małym ogniu około 15 minut, dodać oczyszczoną z wierzchnich liści, poszatkowaną kapustę białą oraz obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki, następnie liść laurowy, kminek oraz ziele angielskie. Gotować do miękkości warzyw. Zupę zagęścić lekką zasmażką z masła i mąki. Na koniec dodać poszatkowaną natkę pietruszki, w razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem, solą oraz przyprawą w płynie. Rada; Zupę można zabielić śmietaną jak ktoś lubi.