Rozmawiamy z Izaa_a

Pani Iza wygrała główną nagrodę w pierwszej edycji urodzinowego konkursu Smakera. Dzisiaj możecie poznać ją lepiej.

Fot. archiwum prywatne Izaa_a

Pani Iza (którą znacie pod pseudonimem Izaa_a) swoją przygodę ze Smakerem rozpoczęła w maju 2013 roku. Od tamtej pory nieustannie zaskakuje nas ciekawymi przepisami na wyjątkowe desery oraz dania główne. Całość zawsze ilustruje przepięknymi, autorskimi zdjęciami, które sprawiają, że niemal natychmiast robimy się głodni. Jej prace możecie również podziwiać na wyjątkowo apetycznym blogu o wszystkomówiącej nazwie Mniam-Mniam.

Pierwszym przepisem dodanym przez pnią Izę do Smakera były "Ananas z miętowym cukrem" - prosty deser o orzeźwiającycm smaku, do którego przygotowania będziecie potrzebować zaledwie trzech składników

Fot. Izaa_a na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj

Do tej pory pani Iza dodała do Smakera 407 przepisów, które obejrzało setki tysięcy internautów. Ostatnim z nich była wyjątkowo apetyczna "Śmietankowa pianka".

Fot. Izaa_a na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj

Bezapelacyjnie najpopularniejszym przepisem pani Izy jest "Szarlotka siostry Anastazji", którą zobaczyło ponad 144 tysiące internautów.

Fot. Izaa_a na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj

Pani Iza została zwyciężczynią pierwszej edycji konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Jej przepis na "Rumuński tort orzechowy" absolutnie zauroczył nasze jury, a sądząc po statystykach tego przepisu, przypadł do gustu także i wam. Z tej okazji postanowiliśmy przeprowadzić z panią Izą którtki wywiad, który pozwoli wam ją nieco lepiej poznać.

Fot. Izaa_a na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj

W jaki sposób rozpoczęła się Pani przygoda z gotowaniem?

Piec ciasta lubiłam od zawsze , z gotowaniem było gorzej. No ale kiedy wyprowadziłam się na „swoje" siłą rzeczy musiałam zacząć i gotować. Na początku były to najprostsze dania i nie ukrywam iż były też tzw gotowce i zupy z torebki też się trafiały. Potem będąc w domu na urlopie wychowawczym trochę z nudów założyłam blog i wtedy rozszerzyłam swoje menu.. ;) Ale nadal w 99% procentach są to dania proste i mało skomplikowane.

Skąd czerpie Pani inspiracje i pomysły na kolejne dania?

Przeważnie z Internetu i telewizji, czasem gdzieś coś zobaczę czy tez spróbuję i to co mi smakuje powtarzam w domowym zaciszu.

Kogo uznaje Pani za największy autorytet kulinarny?

Autorytetu jako takiego nie mam ale bardzo lubię dania Gordona Ramsaya.

Kto zwykle zjada te pyszne dania, które widzimy w Smakerze?

Na to pytanie odpowiem chyba jak większość osób; a mianowicie gotuję dla rodzinki

Jakie jest Pani ulubione kulinarne wspomnienie z dzieciństwa?

Jednym z takich wspomnień są pierogi z białym serem babci Kazi. Ciasto mięciutkie, nadzienie serowe przepyszne, i polane stopionym masłem. Po prostu poezja. Niestety przepisu nie zanotowałam, kilka razy robiłam i ja podobne ale to nie był już ten sam smak.

Jakie dania (lub np. rodzaj kuchni) lubi Pani najbardziej?

Hmm trudne pytanie ,a ulubioną kuchnią jest kuchnia arabska i bliskiego wschodu. Z ulubionym daniem byłby problem, ale ogólnie lubię zupy. Choć mało mam ich w serwisie Smaker; ze względu na to że zawsze mam problem ze zrobieniem zdjęcia ;) po prostu nie podobają mi się w moim wykonaniu.

Dlaczego dołączyła Pani do grona Smakerowiczów?

Od ładnych kilku lat korzystałam z przepisów zamieszczonych na Smakerze więc i ja postanowiłam dołączyć i podzielić się moimi przepisami

Weź udział w Wielkim Konkursie Urodzinowym.

Co miesiąc nowa szansa na nagrody!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Sernik na zimno z truskawkami

Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...

Odsłon: 55

30 min
2
Pieczywo Chleb wiejski

Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...

Odsłon: 176

60 min
5
15 min
5
15 min
4

Polecane artykuły

Informacje Jedz zamiast ziemniaków. Pomoże zrzucić zbędne kilogramy, łagodzi stres i jest dużo zdrowszy

Z wyglądu jest jak ziemniak, w konsystencji przypomina marchewkę, a smakiem zbliżony jest do słonecznika. Jak jeść topinambur, nazywany zdrowszym z...

0
Informacje Bataty z grilla zastąpią najlepsze przekąski. Jakich przypraw używać do nich i z czym je podawać?

Bataty już od kilku lat dosyć często goszczą na naszych stołach. Można przygotować z nich frytki z piekarnika, dodać do warzywnych potrawek, a nawe...

0
Informacje Możesz go jeść bez ograniczeń również podczas odchudzania. Odkryj makaron 0 kalorii

Znasz niskokaloryczny makaron, który nie tuczy? Czy to w ogóle jest możliwe? Okazuje się, że tak! Makaron konjac to nowość z Chin, która podbija in...

19
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

1