Wpiszą się w design każdej kuchni

Wyposażone w 16 programów piekarniki do zabudowy firmy Whirlpool z linii wzorniczej ABSOLUTE to połączenie wyrafinowania i najwyższej funkcjonalności. Dostępne w trzech kolorach: białym, czarnym i szampańskim będą doskonałym dopełnieniem Twojej kuchni.

Technologia 6-ty Zmysł jest w stanie automatycznie ustawić funkcję pieczenia i proponowany zakres temperatur dla sześciu kategorii żywności. System Ready2Cook, dzięki któremu nie trzeba nagrzewać piekarnika przed włożeniem do niego potrawy, oszczędza nie tylko czas (o około 25 procent), ale również energię (20 procent).

W piekarnikach do zabudowy ABSOLUTE z łatwością i przyjemnością przyrządzisz smaczne dania. Polecamy wypróbować przepis Marco Ghia, szefa Akademii Kulinarnej Whirlpool, na focaccię. Korzystając z funkcji „pizza", każdy może się poczuć jak prawdziwy szef kuchni. Podane niżej ilości składników starczą na przygotowanie dwóch blach.

Składniki:

450 g mąki
100 g oliwy z oliwek (do ciasta)
25 g świeżych drożdży lub torebka suszonych
11 g soli (do ciasta)
1 łyżeczka słodu lub cukru
ok. 1 szklanki wody
400 g białej cebuli
oliwa i gruba sól na wykończenie

Sposób wykonania:

Cebulę kroimy w piórka (2/3 mm). Posoloną, wymieszaną z oliwą odstawiamy, by puściła sok. Przygotowujemy ciasto, mieszając najpierw mąkę z solą, oliwą i szklanką wody. Dopiero na końcu dodajemy drożdże i cukier. Konsystencja ciasta musi być miękka, ale nie kleista. Wyrabiamy przynajmniej 20 minut. Następnie przykrywamy ciasto ściereczką i zostawiamy do odpoczęcia przynajmniej na godzinę. Po upływie tego czasu wyrabiamy jeszcze raz przez 5 minut i znów pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 40 minut.

Blachę obficie smarujemy oliwą. Rozciągamy ciasto, nakłuwamy je widelcem, nie żałujemy oliwy z oliwek, rozkładamy cebulę i posypujemy grubą solą. Tak przygotowane ciasto pozostawiamy w ciepłym miejscu na 40 minut.

Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200°C, bez termoobiegu. Wstawiamy ciasto i pieczemy je ok. 45 min., póki się nie zrumieni.

Focaccia idealnie smakuje z kieliszkiem białego, dobrze schłodzonego wina.

Piekarniki do zabudowy firmy Whirlpool z linii wzorniczej ABSOLUTE są niezwykle łatwe w utrzymaniu, dzięki systemowi czyszczenia pirolitycznego. Polega ono na rozgrzaniu wnętrza urządzenia do temperatury 500ºC i spaleniu wszystkich zanieczyszczeń na sypki popiół, który następnie można wytrzeć wilgotną gąbką.

Ważną zaletą piekarników do zabudowy z linii ABSOLUTE jest również SoftClosing, czyli delikatne zamykanie drzwiczek.

Piekarnik do zabudowy Whirlpool
Linia wzornicza ABSOLUTE
Model AKZM 8480 NB
Kolor czarny
Cena: 1999 PLN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piekarnik do zabudowy Whirlpool
Linia wzornicza ABSOLUTE
Model 8480 S
Kolor szampański
Cena: 1999 PLN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piekarnik do zabudowy Whirlpool

Linia wzornicza ABSOLUTE
Model AKZM 8480 NB
Kolor czarny
Cena: 1999 PLN

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Kokosowa biała chmurka bez pieczenia

Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Ideal...

Odsłon: 1184

15 min
19
Zupy Pomidorowa dla maturzysty

...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...

Odsłon: 147

15 min
5
Sałatki Sałatka z Jarmużem

CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...

Odsłon: 107

15 min
2

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1