Akademia Kulinarna Whirlpool. Gotuj na luzie!

Akademia Kulinarna Whirlpool powstała z myślą zarówno o entuzjastach, ale także sceptykach samodzielnego przygotowywania potraw, którym gotowanie kojarzy się głównie ze stresem, nerwową krzątaniną i nieudanymi daniami.

Warsztaty kulinarne w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie to przede wszystkim świetna okazja do dzielenia się pasją, wiedzą na temat produktów i najlepszych win z różnych zakątków świata, degustacji wykwintnych, kulinarnych dzieł sztuki, a także do poznawania nowych ludzi i czerpania inspiracji z ich doświadczeń. A wszystko to pod okiem cenionych szefów kuchni, wśród których niepodzielnie króluje Marco Ghia - włoski mistrz kuchni, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i gwiazda warsztatów kulinarnych w warszawskiej Soho Factory.

Radość, relaks i pyszne jedzenie w jednym

Kursy gotowania w Akademii są inspirowane kuchnią włoską. To nie tylko pyszne, efektowne i oryginalne dania, ale też szampańska atmosfera, dolce vita i włoska radość gotowania, wspólnie spędzony czas z najbliższymi, przyjaciółmi czy współpracownikami.

Korzystając z zaplecza Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie możesz zorganizować zarówno kameralne, rodzinne spotkanie (imieniny, urodziny, ważna rocznica), jak również dużą imprezę firmową dla swoich pracowników lub klientów biznesowych. W trakcie wspólnych przygód kulinarnych uczestnicy doskonalą swoje umiejętności pracy w zespole, uczą się współpracy, ocieplają wzajemne relacje. To doskonałe narzędzie integrujące pracowników, ale również chętnie wykorzystywane do promocji własnej firmy wśród potencjalnych kontrahentów.

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie, to postać malownicza i nietuzinkowa. Jest stałym gościem na łamach prasy, radia i telewizji. Prowadzi też bloga. Pozostali członkowie zespołu Akademii Kulinarnej Whirlpool to równie doświadczeni szefowie kuchni, sommelierzy i uznani blogerzy, twórcy autorskich publikacji internetowych i książek. To prawdziwi pasjonaci, którzy chcą się dzielić miłością do jedzenia i edukować w zakresie świadomego odżywiania. Wszystko przy wybornym jedzeniu i starannie wyselekcjonowanym winie, w atmosferze nieskrępowanej zabawy i luzu.

Nie ma lepszego miejsca na imprezę, zarówno kameralną, jak i z rozmachem, premierę nowego produktu, książki kucharskiej, konferencję, prezentację czy degustację produktu.

Wygraj atrakcyjne nagrody. Weź udział w konkursie. Kliknij!

 

Z czym to się je, czyli jak zorganizować imprezę z Akademią Kulinarną Whirlpool?

Na kurs gotowania może zapisać właściwie każdy. Wystarczy wejść na stronę Akademii Kulinarnej Whirlpool, wybrać najbardziej interesującą nas tematykę lub termin warsztatów kulinarnych w Warszawie z ulubionym mistrzem kuchni, zarejestrować się, wypełniając krótką ankietę, dokonać opłaty minimum 3 dni przed planowanymi zajęciami i gotowe! Sukces w kuchni i łatwość gotowania podczas kursu gotowania zapewniają najwyższej klasy urządzenia marki Whirlpool oraz Kitchen Aid, a zajęcia odbywają się pełni urządzonej kuchni i jadalni.

Warsztaty trwają najczęściej 3-5 godzin, w ciągu dnia lub wieczorem. Optymalna liczba uczestników to ok. 20 - 24 osoby, ale możliwe są też większe i mniejsze grupy, ponieważ oferta zabawy integracyjnej szyta jest na miarę.

Uczestnicy imprez pracują w grupach pod okiem doświadczonego szefa kuchni. Od zera i samodzielnie przygotowując wyszukany posiłek dla całej grupy. Warunkiem sukcesu jest współpraca, komunikacja, podział zadań i koordynacja prac. Na jeden wieczór zespół zamienia się w drużynę pod wodzą szefa kuchni. Każdy członek zespołu jest zaangażowany, żeby przygotować na czas wspaniałą kilkudaniową ucztę, która jest nagrodą dla całej grupy. Gotowanie to zabawa, radość i bycie razem! Przekonaj się i przyjdź do nas na warsztaty gotowania. www.akademiakulinarnawhirlpool.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Kremówka

Dwa płaty ciasta francuskiego przełożone dwoma kremami: budyniowym i śmietank...

Odsłon: 232

60 min
3
Ciasta Ciasto Maruda

Dlaczego jest to ciasto maruda? Z pewnością niejednokrotnie można marudzić w...

Odsłon: 1383

60 min
2
Desery Kokosowa biała chmurka bez pieczenia

Delikatne ciasto kokosowe z wiśniami. Szybciutkie i proste w wykonaniu. Ideal...

Odsłon: 1255

15 min
20
Ciasta Sernik pistacjowy

Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...

Odsłon: 1140

60 min
5

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2