Drugi odcinek "Bake off - Ale Ciacho!"

W kolejnym odcinku najsmaczniejszego programu TVP2, uczestnicy będą musieli wykazać się umiejętnością lepienia pierogów oraz połączenia smaku słonego i słodkiego, w jednym cieście!

W ubiegłym tygodniu pretendenci do miana Polskiego Mistrza Wypieków, musieli w konkurencji technicznej zmierzyć się z przepisem na obłędnie czekoladowy deser tzw. „Lava cake", a w zadaniu autorskim przygotować czekoladowe ciasto na bazie brownie.

Mało który z uczestników przygotował perfekcyjne „Lava cake" - czekoladowe ciastko z płynnym wnętrzem. Większość wypieków była zbyt długo trzymana w piekarniku, co w efekcie przyczyniło się do powstania, jak określili to jurorzy, zwykłego „muffina". Najbliższy ideałowi był deser Wojciecha, najgorzej z zadaniem poradziła sobie Halina.

W kolejnej konkurencji było już łatwiej, uczestnicy mogli zaprezentować swoje autorskie wypieki na bazie brownie. Gwiazdą tego zadania została Sylwia Biały, która zachwyciła wszystkich przepięknym truskawkowym tortem z czekoladową niespodzianką. Z programem niestety pożegnał się Kamil.

Co wydarzy się w drugim odcinku programu?

Drugi odcinek serii zabierze nas w podróż po słodkich i wytrawnych smakach. Piekarnicze zmagania rozpocznie przepis Michała Brysia na pierogi z kozim serem. Nie obędzie się bez problemów, czy Wojtek, któremu spłonie przepis, będzie w stanie dokończyć zadanie?

W następnej konkurencji uczestnicy upieką serniki łączące dwa smaki - słodki i słony. Który z przepisów zostanie wyróżniony przez jurorów, a kto przez swój autorski pomysł będzie musiał pożegnać się z programem? Tego wszystkiego dowiecie się już dzisiaj o godzinie 21:50 na antenie TVP2.

Drugi odcinek nowej edycji programu zobaczymy na antenie TVP2 już dzisiaj o godzinie 21:50.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 126

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 59

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2