Ewa_Gotuje

Wyłoniliśmy laureatów IV tygodnia konkursu!

Czwarty tydzień konkursu za nami! Przedstawiamy przepisy szczęśliwych zwycięzców.

Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu.
Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pani Marzeny J. z Bieliny. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla, każdy o wartości 85 zł, otrzymają: Pani Lidia J. ze Środy-Śląskiej (zobacz przepis), Pani Dorota D. z Piaseczna (zobacz przepis), Żaneta K. z Chorzowa (zobacz przepis) oraz Pani Wioleta Sz. z Grodzinczna (zobacz przepis).
Wszystkim zwycięzcom serdecznie gratulujemy! Nagrody prześlemy pocztą!

Przepis Pani Marzeny J. z Bieliny

Potrzebne będą:

500g makaronu Barilla Casarecce,
5 łyżek oliwy,
2 duże cebule,
4 ząbki czosnku,
500g pomidorków koktajlowych przekrojonych na połówki,
250g cukrowego groszku,
1 szklanka startego na tarce żółtego sera,
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ugotować makaron al dente w lekko osolonej wodzie ok. 10 min. Cukrowy groszek wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować go około. 5 min. Następnie odcedzić go i wylać do niego lodowatej wody co pozwoli mu zachować jego piękny zielony kolor. Odcedzić. Rozgrzać na patelni oliwę. Wsypać na nią pokrojoną w kostkę cebulę i dusić do miękkości około 7 minut. Dodać do cebuli zmiażdżone ząbki czosnku i pomidorki. Całość dusić jeszcze około 5 minut. Zdjąć z ognia i or razu dodać je do makaronu wraz z groszkiem. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Ciepłe danie posypać serem. Ser pod wpływem ciepła lekko się rozpuści. Smacznego.

Zobacz zwycięski przepis Pani Lidii J. ze Środy - Śląskiej, za który otrzymała zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

1 2 3 4
z
5

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Piątkowy obiad

Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....

Odsłon: 782

30 min
15
30 min
2
15 min
0
15 min
3
15 min
4

Polecane artykuły

Ewa gotuje Mięsa z rusztu według Ewy Wachowicz i Mateusza Gesslera. Przepisy idealne na majówkę

Podczas tegorocznej majówki planujesz przygotować schab z rusztu? Jeśli tak, koniecznie zapoznaj się z przepisami, które w 510. odcinku programu "E...

1
Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0
Informacje Sezon grillowy czas zacząć! Oto prawdziwy „narodowy sport Polaków”

Grillowanie zajmuje ważne miejsce w sercach Polaków. Śmiało można stwierdzić, że to nasz sport narodowy, który jednoczy przyjaciół i rodziny w upal...

0