Do góry

Filmy

Grzyby do słoików na zimę w słonej zalewie

Autor: UwagaBabciaEwa

Przepisów i artykułów: 132 Ocena: 78225

Dodano: 10.10.2018

Odsłon: 9151

Witam serdecznie, pokażę jak można przygotować i przechować grzyby leśne na zimę, jeżeli nie mamy dużej zamrażarki. A chcielibyśmy po za sezonem przygotować zupę grzybową lub sos z grzybów i to nie koniecznie z suszonych grzybów.

Do przygotowania będziemy potrzebowali:

około 1 kg grzybów leśnych (prawdziwki, podgrzybki, kozaki itp..)
do obgotowania grzybów:
2 L wody
2 łyżki soli (zwykłej)
2 łyżeczki kwasku cytrynowego lub 2 łyżki octu

na zalewę:
1 L wody
1 łyżka soli (zwykłej)

wyparzone słoiki i wieczka (słoiki o pojemności w sumie około 2 L)
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń