Do góry

Filmy

Pielmienie – pierożki z mięsem

Autor: UwagaBabciaEwa

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 71485

Dodano: 24.03.2016

Odsłon: 20314

Przepis jak zrobić smaczne pielmienie , są to pierożki tylko trochę inaczej przygotowane i wywodzące się z kuchni Rosyjskiej . Oryginalny farsz do pielmieni powinien zawierać łój nerkowy ale niestety jest on bardzo trudno dostępny w sklepach i stoiskach mięsnych ponieważ w masarniach różnego rodzaju łój jest traktowany jako odpad i najczęściej wyrzucany , lub co gorsze dodawany do wyrobów wędliniarskich . Także mój farsz jest troszkę inny ale równie smaczny .
Będziemy potrzebować :
z podanych proporcji wyjdzie około 70 pielmieni

na ciasto :
500 g mąki pszennej (poznańskiej)
250 ml letniej wody
3 żółtka
1 łyżeczka soli

na farsz:
500 g mięsa mielonego
(użyłam 250 g wieprzowego i 250 g wołowego)
1 średnia cebula (80 g)
1 łyżeczka pieprzu
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
sól do smaku

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny opis przygotowania pielmieni . Jeżeli na filmie pokazałam coś nie dokładnie to w przepisie na blogu na pewno to opisałam dokładniej .
http://uwagababciagotuje.blogspot.com/2014/12/pielmienie-pierozki-z-miesem.html

i zachęcam również do polubienia Babci na Facebook :)
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń