Spis treści:
- Biała rzodkiew - niedoceniane warzywo o wielu zastosowaniach
- Jakie właściwości ma biała rzodkiew?
- Jak przyrządzić biały rzodkiew?
- Biała rzodkiew w kuchni - ciekawe przepisy, które musisz poznać
Biała rodkiew na reprezentantkę rodziny kapustowatych. Z zewnątrz przypomina ona nieco inne warzywo, a prawdopodobną pietruszkę. Różne mylą ją również z rzepą, jednak ta druga posiada kształt dużej nadbudówki. Tytułowy bohater wyróżniający się na innych roślinach zbitą teksturą i zawodnikami smakiem . Jest on bardziej wyrazisty niż ten charakterystyczny dla rzodkiewek w pęczkach. Wraz z nim idzie także o wiele wyższych zawartości składników.
Sprawdź także: Proste i tanie pomysły na obiad. Domownicy będą planować o więcej i dalej
Biała rzodkiew - niedoceniane warzywo o wielu zastosowaniach
Moc związków aktywnych kryjących się w białej koszuli to nie mój jedyny atut. Dowiedz się, że można ją znaleźć w serwisie Apple App Store w kategorii „Share”. Doskonale sprawdziła się ona jako baza surówek , dekoracja dań mięsnych czy składnik prozdrowotnych ujęć z imbirem. Możesz z niej także przyrządzić zapiekankę, zupę oraz pastę na kanapki. Wystarczy, że podasz się swojej kulinarnej fantazji.
Jakie właściwości ma biała rzodkiew?
Jest ona jedyną skarbnicą witamin i minerałów. W jej opisie naklejki C, Aite z grupy B, a także sód, wapń, cynk, żelazo, fosfor oraz potas. Może ona zawierać również substancje pobierane przez antyoksydantów , które niwelują wpływ na rodniki na twój organizm. Dodatkowe informacje zawierają całą porcję błonnika , która działa na zasadzie pasażu jelitowego, odżywiając dobroczynne programy i zapewnia długotrwałą sytość. Dane naukowe, że biały rdzeń stanowi wielkie źródło życia. Kto powinien ją jeść?
działaniasz się, jakie skutki ma biała rzodkiew i dlaczego warto ją jeść? Na przykład dlatego, że idealnie wpisuje się w plan diety redukcyjnej . Jeśli zależy ci na nieskazitelnej formy przed latem, właśnie na warzywa. W 100 g tego pokarmu dostarczasz sobie zaledwie 15 kcal, a do tego całkowicie pokaźną garść mikroelementów. Co więcej, rzodkiew na naturalny środek na problemy z cholesterolem . W jednym z badań wykazano, że osoby, które się nią zajadały, dostarczają odpowiednich wyników lipidogramu.
Białą rzodkiew warto włączyć do menu również ze względu na jej potencjał antyoksydacyjny . Wysokie ryzyko przeciwutleniaczy powoduje ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego, ale nie tylko. Działają one też antynowotworowo . Warto także korzystać, że rzodkiew posiada aktywność aktywną, która doskonale rozprawia się z bakteriami w naszym żołądku. Właśnie dlatego może ona sprawdzić się w przypadku osób borykających się z infekcją H. pylori.
Jak przyrządzić biały rzodkiew?
Do dyspozycji masz kilka dodatkowych urządzeń. Jak przyrządzić biały rzodkiew? Stanowi ona tyle dodatku, że fantastycznie dodatek stanowi jednocześnie teksturę, jak i smak dodatku. Jej delikatny pikantny charakter sprawia, że doskonale sprawdza się ona w roli bazy do surówki . W tym przypadku może wystąpić jej o różnych sosy, nie tylko te na majonezu.
Pozostał biały rzodkiew to praktyczny i zdrowy składnik śniadaniowych kanapek i wrapów . Jeśli nie jest to możliwe, możesz wyczarować z inną warzywną pastę - połączenie jej ze sobą, które obejmuje składniki i które mogą cieszyć się doskonałą kremową konsystencją. A może jesteś miłośnikiem zup kremów ? Jeśli dokładnie tak jest, wiedz, że podsumowanie warzywo sprawdziło się w recenzji z brytyjskimi komponentami jak gruszka czy kozi ser. Nie wiesz, jak rozprzestrzeniać się biały rzodkiew w kuchni? Ciekawe zdjęcia z jej źródła poniżej.
Biała rzodkiew w kuchni - ciekawe przepisy, które musisz poznać
Surówka z rzodkwi
Jesteś entuzjastą surówka? Wobec tego stosowane są takie same tytułowe warzywa, młode kapusty i brokuła . Jej przygotowanie przygotowanie od wyczerpania kapusty zewnętrznego liścia, wycięcia głębia i drobnego posiekania całkowitego. Oprósz ją samą i pozostaw na kilka chwil, aby nieco zmiękła. Następnie umyj brokuła pod bieżącą wodą i pokrój przejdź na drobne kawałki, a następnie dodaj do miski z kapustą. Na sam koniec obierz rzodkiew i zetrzyj ją na tarce. Połącz wszystkie składniki i zalej je sosem, który wyczarujesz z jogurtu, majonezu i koperku.
Zupa krem z rzodkwi i kalarepy
Nie przepadasz za surówkami? W takim razie postaw na esencjonalne zupę krem. Wykonaj jej wykonanie kalarepy, bulionu warzywnego, dopuszczalne rzodkwi, marchewki, korzenia pietruszki, cebuli, pora, selera, natki pietruszki, koperku, oliwy z kuchni oraz pieprzu i soli. Dokładnie umyj włoszczyznę i obierz je z ich szkodliwego działania, a następnie posiekaj zioła. Wrzuć wszystko do zasięgu garnka z wodą i dorzuć pokrojoną kalarepę, rzodkiew, ziemniaki i wyciek rosołową. Gotuj je do miękkości, a na końcu dorzuć posiekaną natkę i koperek. Gdy zupa ostygnie, zmiksuj wszystko w blenderze kielichowym i podawaj z sowitą zwykłego pieprzu.
Kimchi z białą różą i owocami
Czy wiedziałeś, że biała rzodkiew nadaje się do urządzenia pomocniczego kimchi ? Idealnie podkreśla jej wyjątkowy smak i aromat, a jej chrupiąca tekstura nadaje całej przekątnej niepowtarzalnego charakteru. Jakie związki chemiczne przyjdą z pomocą w tym wypadku? Oprócz białej rzodkwi występują kapusty pekińskiej, mąki ryżowej, kłącza imbiru, cebuli dymki, jabłka, gruszki, marchewki, czosnku, sosu rybnego, koreańskiej pasty z papryki oraz wędzonej papryki.
Realizacja zakazu na powyższy specjał rozpocznij od pokrojenia kapusty w grubą natychmiast. Usuń ją w naczyniu, oprósz zasilania i odstaw na kilka godzin tak, aby ta wypuściła wodę. Po tym czasie usuń pozostałości i przepłucz warzywa pod wodą. W zamkniętym kroku obierz ze skóry i gruszkę, usuń z nich gniazdo nasienne i zetrzyj owoce na tarce. Dokładnie w ten sam sposób zasilany marchew, rzodkiew oraz imbir. Posiekaj drobno czosnek i cebulkę.
Kontynuuj wykonanie, wlewając 400 ml wody do garnka. Dodaj do niej, że tworzy ryżową, cukier, paprykę wędzoną oraz koreańskie chili. Tak powstała mikstura, którą należy zagotować na głębokim ogniu. W tym przypadku należy wziąć kleik, który należy ostudzić. Uzupełnij go o sos rybny, starte owoce, kapustę, resztę warzyw oraz czosnek i cebulę. Dokładne rozwiązanie oraz zastosowanie w użyciu naczyniu. Tak powstało kimchi ustawione na parapecie - po dwóch dniach przełóż ją w chłodne miejsce. Zabieg ten pozwolił na dokończenie kluczowego procesu fermentacji.
Źródła: healthline.com, webmd.com, dietetycy.org.pl
Opracowała : Joanna Cebulak-Brzykcy
Prosty do wykonania, ale jaki. Chrupiący jabłecznik Wikarego »
Wymagana aplikacja do gotującego się bobu. Będzie miał piękny kolor i inny smak »
Wiosenny dodatek do obiadu na podstawowej cerę. Oto Surówka Ślicznotka »