Fot. 123RF/Picsel
Trudno wyobrazić sobie obiad bez warzywnych dodatków.
To niezbędna nam porcja witamin, dzięki której nawet tradycyjny kotlet z ziemniakami nabiera zupełnie nowego wyrazu.
Jednak co zrobić, gdy czas nagli, a nam brakuje kulinarnej weny?
W tym wypadku warto zdać się na pomysły naszych użytkowników, którzy doskonale opanowali sztukę przygotowywania obiadowych dodatków.
Oto niektóre z ich propozycji.
Fot. Kardamonovy na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Zacznijmy od nieśmiertelnej klasyki, czyli mizerii. Mogłoby się wydawać, że trudno o prostszą potrawę, jednak okazuje się, że niemal w każdym domu przygotowuje się ją inaczej. Jak robi się ją u was?
Fot. Kardamonovy na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Fasolka szparagowa to bardzo wdzięczny temat do kulinarnych eksperymentów. W najpopularniejszej formie serwuje się ją z podsmażoną bułką tartą, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by puścić wodze fantazji i zaserwować fasolę np. z pesto, fetą lub ajwarem.
Fot. Kardamonovy na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Pory najczęściej gotujemy, aby pozbawić je charakterystycznego, cebulowego posmaku. Jednak naszym zdaniem podany na surowo jest nie tylko zdrowszy, ale również bardzo smaczny.
Fot. Kate85 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Buraki w każdej postaci smakują fantastycznie, jednak w naszej opinii, te serwowane na ciepło królują pod każdym względem. Tymczasem, kilka ciekawych dodatków zaproponowanych przez Futkę nadaje im jeszcze ciekawszy smak.
Fot. Danutas1 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Jeśli brakuje wam czasu, a chcielibyście przygotować bardzo smaczny dodatek do obiadu, koniecznie sięgnijcie po ten przepis.
Fot. HabibiChi na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Wbrew pozorom, przygotowanie dobrej marchewki z groszkiem to naprawdę spore wyzwanie. Warzywa nie mogą być rozgotowane, a wszystkie smaki powinny ze sobą harmonijnie współgrać.
Fot. Izaa_a na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Jeśli wydawało wam się, że kapusta to nudne warzywo i nie da się z niego przygotować nic ciekawego, byliście w błędzie. Skorzystajcie z przepisu Izy, a z pewnością zmienicie zdanie w tym temacie.
Fot. Szefowa-kuchni na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Podsmażona kapusta nabiera wyjątkowego aromatu i słodyczy. Nic więc dziwnego, że często gości na naszych stołach. Tym bardziej, że z jej przygotowaniem poradzi sobie nawet poczatkujący kucharz.
Fot. Wanessa na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Kapusta pekińska to wyjątkowo uniwersalna baza do różnego rodzaju surówek i sałatek. Możecie dodać do niej nieco warzyw, które macie w lodówce oraz bardzo prosty dressing na bazie oliwy i soku z cytryny. Tylko tyle trzeba, aby przygotować fantastyczny dodatek do obiadu.