Jesienny koktajl odchudzający z kardamonem. Szybko spala boczki

Nie można odchudzać się bez ćwiczeń i właściwej diety. Jeśli chcesz zdrową żywnością rozruszać swój metabolizm i dodać organizmowi energii, skorzystaj z przepisu na jesienny koktajl odchudzający. Jego sekretem jest przyprawa, która przyspiesza spalanie tłuszczu.

Jak zrobić jesienny koktajl odchudzający z kardamonem? | Fot.123RF/Picsel

Spis treści:

Jesienią spada poziom energii i odporności, ale także zwalnia metabolizm. Organizm magazynuje tłuszcz, żeby nie tracić szybko temperatury. Jeśli nie chcesz mocno przytyć, skorzystaj ze zdrowych napojów, rozgrzewających od środka, poprawiających funkcjonowanie wszystkich układów wewnętrznych i przede wszystkim pomagających utrzymać wymarzoną sylwetkę. Dowiedz się, jak zrobić jesienny koktajl odchudzający z kardamonem. Przyprawa świetnie przyspiesza spalanie tłuszczu.

Sprawdź także: Dokuczają ci wzdęcia i bóle brzucha? Wypróbuj doskonały napój na lepsze trawienie, poczujesz ulgę

Jak zrobić jesienny koktajl odchudzający z kardamonem?

Napój przyrządzony na bazie owoców i warzyw to prawdziwa bomba witaminowa, która jest potrzebna organizmowi w sezonie grypowym. Nie tylko wzmacnia odporność, łagodzi stany zapalne i poprawia wygląd, ale też ma właściwości odchudzające. Świetnie przyspiesza metabolizm, co z kolei powoduje redukcję niechcianej tkanki tłuszczowej. Dowiedz się, jak zrobić jesienny koktajl odchudzający z kardamonem. To wcale nie jest trudne - na wstępie przygotuj niezbędne składniki:

Składniki

  • banan,
  • gruszka,
  • 2 łyżki purée z dyni,
  • szklanka mleka (ok. 250 ml),
  • łyżka soku z cytryny,
  • szczypta mielonego imbiru,
  • szczypta mielonego kardamonu,
  • szczypta cynamonu.

Jak zrobić jesienny koktajl odchudzający z kardamonem? Przygotuj wszystkie warzywne i owocowe składniki. Banana i gruszkę obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Do kielicha blendera przełóż owoce i rozdrobnij. Następnie dodaj purée z dyni, wlej sok z cytryny i mleko. Wsyp także przyprawy. Zblenduj ponownie, aż do momentu, gdy koktajl będzie miał jednolitą konsystencję. Wstaw na chwilę do lodówki - napój lepiej smakuje nieco schłodzony.

Kardamon - przyprawa, która przyspiesza spalanie tłuszczu

To ciekawe, że schłodzony napój będzie przyjemnie cię rozgrzewał, prawda? Wszystko za sprawą kardamonu - przyprawy, która przyspiesza spalanie tłuszczu i ma właściwości termogeniczne. Co to oznacza? Spożywanie koktajlu ogrzeje cię od środka, a wzrost temperatury sprawi, że tłuszcz szybciej będzie się rozkładał. W ten sposób nie przytyjesz, a wręcz - możesz schudnąć.

To właśnie kardamon jest sekretnym składnikiem koktajlu odchudzającego. To nie tylko specyfik pomagający zrzucić kilogramy, ale też remedium na problemy trawienne i dolegliwości żołądkowo-jelitowe. Pomaga zwalczyć nudności, zgagę, wzdęcia, gazy, a nawet nieżyt żołądka. Można więc uznać, że ma duży wpływ na układy pokarmowy i trawienny. Kardamon - oprócz właściwości odchudzających - wspiera też organizm w walce z przeziębieniem i grypą, działa detoksykacyjnie, przeciwzapalnie i antybakteryjnie.

Źródło: Smaker.pl

Autorka: Joanna Cebulak-Brzykcy

Zobacz także:

Prosta dieta rozgrzewająca organizm. Stosuj przy problemach z tarczycą, metabolizmem i krążeniem »

Sadzimy czosnek, ale nie każdy się do tego nadaje. Rozwiąż zagadkę i znajdź podmienioną główkę »

Jak zrobić panierkę do mięs, żeby nie wchłaniała dużo tłuszczu? »

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim to bardzo efektowna i smaczna przekąska, której...

Odsłon: 1004

15 min
0
Dodatki bób z boczkiem

Bób posypany boczkiem oraz cebulką to doskonały letni smakołyk. Bób jest źród...

Odsłon: 26

30 min
1
Dania główne Pierogi ruskie

Pyszny pierogi które każdy pokocha .

Odsłon: 32

>60 min
2
30 min
6
Ciasta Brzoskwiniowa nuta

Delikatne, subtelne ciasto , pięknie wygląda i super smakuje.

Odsłon: 100

60 min
6
Dania główne Ogórki z papryką

Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...

Odsłon: 21599

60 min
33

Polecane artykuły

Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

5
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

1
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

24
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

320