Sprawdzone przepisy na grilla

Doskonała przekąska na świąteczny stół

Składniki:
• 8 białych kiełbasek JBB
• opakowanie ciasta francuskiego
• cebule
• majeranek
• 1 jajko
• masło do podsmażenia
• sól, pieprz
• 1 łyżka cukru
Składniki na sos:
• 150 ml słodkiej śmietanki
• 3 łyżki chrzanu
• sól i biały pieprz

Sposób przygotowania:
Białą kiełbasę parzymy na wolnym ogniu około 15 minut, następnie ściągamy z niej skórę. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i cukrem. Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych prostokątów i na każdym z nich układamy cebulę i kiełbaski. Kiełbaski zawijamy w ciasto i zlepiamy brzegi. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni Celsjusza do momentu zbrązowienia, około 25 minut. W czasie pieczenia przygotowujemy sos. W garnuszku na małym ogniu gotujemy śmietankę z chrzanem, doprawiamy pieprzem i solą. Kiełbaski podajemy na ciepło lub zimno z sosem chrzanowym.

Źródło: materiały prasowe

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Zupy Zupa szparagowa

Smaczna , sezonowa zupa ze szparagów z dodatkiem marchewki, kopru .

Odsłon: 90

30 min
1
Dania główne Karczek w sosie chrzanowym

Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...

Odsłon: 5386

60 min
87
60 min
3