Fot. 123RF/Picsel
W ostatnich latach to Magda Gessler w najwyższym stopniu kreuje kulinarne gusta naszych rodaków.
Dzięki niej wielu z nas zaczęło zwracać zdecydowanie większą uwagę na to, co zjadamy. Co więcej, to właśnie Magda Gessler nauczyła Polaków doceniać tradycyjne, regionalne produkty i potrawy.
Restauratorka ma ogromną rzeszę fanów i wiele wskazuje na to, iż w tej grupie znajduje się również wielu użytkowników Smakera. Wielu z nich bardzo chętnie testuje jej przepisy, dzieląc się z nami efektami.
Oto kilka ciekawych przepisów, które cieszą się szczególną popularnością.
Fot. Kuchniakolorublond na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Przygotowanie dobrej golonki to prawdziwa sztuka. Stosując się do porad Magdy Gessler, przygotujecie wyjątkowo delikatne mięso, które wprost rozpływa się w ustach. Naprawdę warto przetestować.
2. Kotlety schabowe wg Magdy Gessler
Fot. SlodkoSlodka83 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Teoretycznie przygotowanie kotletów schabowych nie powinno nikomu przysporzyć większych problemów. Mięso. Panierka. Patelnia. Warto jednak pamiętać o tym, że pozornie nieistotne detale decydują o efekcie końcowym.
3. Pierogi nadziewane surową białą kiełbasą
Fot. Chillnezka na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Pierogi ruskie, z mięsem lub z kapustą i grzybami zna każdy z nas. A co powiecie na pierożki nadziewane białą kiełbasą i chrzanem? Potrawa ta zrobiła furorę w jeden z restauracji, w której Magda Gessler przeprowadzała rewolucję.
Fot. Gregorhspeed na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Proste, wysokiej jakości składniki w nieoczywistym wydaniu. Właśnie taka zasada bardzo często przyświeca Magdzie Gessler w kuchni. Te zapiekanki są tego najlepszym dowodem.
Fot. Agnieszkacrow na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Któż z nas nie lubi past kanapkowych? Idealnie nadają się zarówno do przygotowania śniadań, jak i szybkich przekąsek dla gości. Gwarantujemy, że ta z powyższego przepisu przypadnie wam do gustu.
Fot. Wiech_K na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Fasolka po bretońsku to nieśmiertelna klasyka, która bardzo często gości na naszych stołach. Sekretem tej potrawy jest odpowiednia mieszanka ziół, która idealnie podkreśla smak pozostałych składników.
Fot. Kate85 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Pamiętacie smak pasztetu z dawnych lat? Dzięki przepisowi Magdy Gessler uda wam się go odtworzyć. Z pewnością zasmakuje waszym bliskim.
8. Placki ziemniaczane wg Magdy Gessler
Fot. Futka na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Dzięki Magdzie Gessler każdy Polak wie, iż perfekcyjne placki ziemniaczane powinny być chrupiące i delikatne w smaku. Jak osiągnąć ten efekt? Odpowiedź na to pytanie znajdziecie w przepisie.
Fot. Bellapi na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Poza mnóstwem dań głównych, Magda Gessler bardzo chętnie przygotowuje rozmaite wypieki. Ta ekspresowa szarlotka idealnie sprawdzi się w momencie, gdy odwiedzą nas niezapowiedziani goście.