Składniki:
- 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki
- 200g cebuli pokrojonej w plastry
- 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry
- 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry
- 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 50g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka musztardy
- 80 g maki pszennej
- 2 listki laurowe
- 2 ziela angielskie
-1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 2 kostki paprykowe Knorr
- 100 ml śmietany
Sposób przygotowania:
1. Cebule, paprykę i pieczarki obsmaż na patelni całość oprósz mąką dodaj koncentrat pomidorowy, kostki paprykowe, musztardę oraz resztę przypraw dodaj 700 ml wody doprowadź do wrzenia sos zapraw śmietaną .
2. Mięso dopraw odrobina soli i czarnym pieprzem tuż przed podaniem obsmaż na bardzo gorącej patelni dodaj sos chwilę gotuj podawaj z ryżem.
Danie dla czterech osób
Danie proste w przygotowaniu
Czas przygotowania 40 min
Kuchnia Rosyjska
Beef Stragonoff z papryką
Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie!
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Ciasta
Sernik pistacjowy
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
5
Dania główne
Pielmieni z wieprzowiną
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Ukraińska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Pierogi
- Dla zdrowia
Odsłon: 630
13
Dania główne
Pasta con le sarde
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
- Impreza
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Dla dzieci
- Makaron
- Warzywa
- Cukinia
- Ser
- Orzechy
- Przyprawy
- Czosnek
- Szafran
- Makarony
- Ciasta
- Makaronowe
- Bułki
Odsłon: 195
8
REKLAMA