Co robisz z liśćmi, gdy odkroisz główkę kalafiora? Albo z łodygą, po oddzieleniu różyczek brokułu? Wykorzystaj je do pysznego dania, które świetnie wpisuje się w ideę zero waste (niemarnowania składników w kuchni). Zaserwuj na obiad smaczną potrawkę warzywną.

Polecane artykuły

Truskawki to bezdyskusyjna królowa lata. Soczyste, pachnące słońcem i pełne smaku – aż żal, że sezon na nie trwa tak krótko. Na szczęście istnieje...

Pieczony kalafior to idealna opcja na szybki posiłek bez mięsa. Jest on nie tylko niezwykle smaczny i prosty w przygotowaniu, ale również bardzo od...

Jesteś na diecie i unikasz owoców jak ognia? Wiedz, że nie tędy droga. Okazuje się, że istnieje cały wachlarz pokarmów o niskim indeksie glikemiczn...

Smak świeżej botwinki to jedno z najpiękniejszych wspomnień wiosny i lata. Na szczęście nie musicie się z nim żegnać, gdy sezon minie. Dzięki domow...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 130

Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104478

Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330

Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9017

