Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy piernik z jabłkami. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce, przelać ciasto do formy i upiec. Udaje się za każdym razem. Sprawdzi się jako weekendowy wypiek, a także na święta. Niewiele pracy, a smak zachwyca.
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 142
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 88
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 195
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 142
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 88
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 195
Składniki
Do dużej miski przesiej mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodaj kakao, przyprawę do piernika i cynamon.
Do osobnej miski wbij jajka, dodaj cukier. Składniki zmiksuj na puszystą masę. Następnie do ciasta dodaj olej i suche składniki. Ciasto zmiksuj do połączenia.
Jabłka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Owoce dodaj do ciasta. Piernik z jabłkami wymieszaj łyżką.
Keksówkę wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut (do suchego patyczka).