Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik, sernik i makowiec gotowe? Nie zapomnij jeszcze o świątecznym keksie. To proste ciasto wręcz idealnie nadaje się na świąteczny stół - nie tylko doskonale smakuje, ale również przepięknie wygląda. Keks będzie idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty.
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 329
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 317
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 129
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 183
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 329
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 317
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 129
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 183
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodaj do nich przesianą mąkę, proszek i olej. Zmiksuj dokładnie. Kandyzowane owoce obtocz w mące ziemniaczanej, a następnie dodaj je do ciasta i wymieszaj szpatułką. Ciasto wylej do formy wysmarowanej tłuszczem i lekko podsypanej bułką tarta. Piecz ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Gotowe ciasto ostudź, a następnie udekoruj grubą warstwą lukru i dodatkową porcją kandyzowanych owoców.