Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną i pożywną pastę jajeczną z dodatkiem szczypiorku oraz sera mozzarella, którą przygotujemy w zaledwie kilka chwil. Pasta świetnie sprawdzi się jako smarowidło do świeżego pieczywa, dodatek do tortilli oraz pieczonych warzyw. Możemy wykorzystać ją także jako farsz do zimnych roladek oraz nadziewać nią połówki ugotowanych białek jaj.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Ser mozzarella ścieramy na tarce, a szczypiorek drobno siekamy.
Do jajek i sera dodajemy majonez, musztardę oraz szczypiorek. Wszystko doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem. * Pastę możecie przygotować także z dodatkiem zwykłego majonezu oraz ulubionego sera żółtego i musztardy.