Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną i pożywną pastę jajeczną z dodatkiem szczypiorku oraz sera mozzarella, którą przygotujemy w zaledwie kilka chwil. Pasta świetnie sprawdzi się jako smarowidło do świeżego pieczywa, dodatek do tortilli oraz pieczonych warzyw. Możemy wykorzystać ją także jako farsz do zimnych roladek oraz nadziewać nią połówki ugotowanych białek jaj.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 4189
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2941
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 412
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 4189
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2941
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 412
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Ser mozzarella ścieramy na tarce, a szczypiorek drobno siekamy.
Do jajek i sera dodajemy majonez, musztardę oraz szczypiorek. Wszystko doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem. * Pastę możecie przygotować także z dodatkiem zwykłego majonezu oraz ulubionego sera żółtego i musztardy.