Zagadkowy blog kulinarny

Przeglądając blogi natknęłam się na 'Bełkoty... kuchenne oczka ;)...'. Nie będę ukrywać, że początkowo zaintrygowała mnie nazwa, a później dopiero przepyszne przepisy zilustrowane genialnymi zdjęciami i trochę tytułowego 'bełkotu'.

Lubię tajemniczych ludzi, których do działania mogą zainspirować z pozoru prozaiczne rzeczy. Może dlatego z dużym zaciekawieniem czytałam wpisy Zemfiroczki (autorki bloga).

Blog prowadzony jest z niezwykłą lekkością, jest pełen pasji i przede wszystkim niebanalnych pomysłów. Najbardziej spodobał mi się wpis Love Storry z Happy Endem. Przeczytałam go kilka razy i muszę się Wam przyznać, że nigdy nie widziałam w taki sposób podanego przepisu na ciastka. Z resztą co Wam będę opowiadać, zobaczcie sami:

"(...) Scena nazywała się: "Krem cukierniczy Eli". W roli głównej wystąpił kogel - mogel, który w połączeniu z mazeiną rzucił się żywiołowo w odmęty gorącego mleka. W międzyczasie, kiedy gra posuwała się w czasie, dołączali kolejni aktorzy: miętowa esencja, zielony barwnik, zmielone pistacje i masło.
Najlepsza była jednak scena finałowa, kiedy wszyscy aktorzy pojawili się (w różnych stanach skupienia) wspólnie, aby uskutecznić zakończenie. Można powiedzieć, iż mogliśmy obserwować love story z happy - endem. Aktorzy się połączyli i zrobiło się słodko. Przedstawienie było nad wyraz realistyczne. Jeśli odczuwacie niedosyt, namawiam Was na udanie się na najbliższy spektakl w kuchni własnej. Naprawdę warto ;)"


Genialne, nieprawdaż? Nie wiedziałam, że przepis na zwykłe makaroniki można przedstawić w tak fascynujący sposób. Serdecznie polecam Wam 'Bełkoty... kuchenne oczka ;)...'

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
15

Polecane artykuły

Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0
Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1