Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!

Co jest najbardziej „krakowskie" w smaku? Jakie nowe zjawiska, trendy, inicjatywy pojawiły się w Krakowie? Czy masz swoje propozycje, obserwacje? Weź udział w III edycji konkursu „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!” Wskaż swoje ulubione dania, atrakcje lub zjawiska kulinarne, których nie powstydziło by się żadne europejskie miasto i wygraj atrakcyjne nagrody!

III edycja konkursu „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!" potrwa do 24 maja br. W tym roku można głosować w dwóch kategoriach: „Wyjątkowy produkt kulinarny" oraz „Zjawiska trendy, inicjatywy".

Celem Konkursu jest wskazanie przez internautów:
- produktów kulinarnych kupionych w krakowskich restauracjach lub innych punktach gastronomicznych, które szczególnie zapadają w pamięć ze względu na wyjątkowy smak i oryginalne miejsce

- pomysłów i fenomenów kulinarnych wnoszących nową jakość w kulinarną ofertę Krakowa.

Na zwycięzców konkursu czekają atrakcyjne nagrody: voucher na kolację w Restauracji Magnes, voucher na kolację w Restauracji Farina, zaproszenia na lunch w Amarone Ristorante, zaproszenie na Bufet Surf&Turf w Hotelu Radisson Blu, voucher na romantyczną kolację dla dwojga w Hotelu Wit Stwosz, voucher na pobyt w hotelu Wit Stwosz, bilety do Centrum Wspinaczkowego Forteca, bilety na spektakl w Teatrze Groteska, a także na koncert realizowany w ramach festiwalu Sacrum Profanum.

Konkurs składa się z dwóch etapów. Aby powalczyć o nagrody wystarczy wziąć udział przynajmniej w jednym z nich.

I etap konkursu

W I etapie konkursu od 20 kwietnia do 4 maja wystarczy wejść na stronę www.krakow.pl, wypełnić zamieszczoną tam ankietę i wskazać:
a) wybrany produkt kulinarny, miejsce jego nabycia,
b) ciekawe zjawisko lub trend w ofercie kulinarnej Krakowa.
Następnie (w kilku zdaniach) uzasadnić swój wybór oraz podać swoje dane kontaktowe.

II etap konkursu

Propozycje konkursowe wybrane z I etapu konkursu przez organizatorów wraz z laureatami z poprzednich edycji, zostaną opublikowane na strone www.krakow.pl 11 maja w formie sondy. Internauci będą mogli zagłosować na wybrany przez siebie produkt.

Te z propozycji, które w terminie od 11 do 24 maja, otrzymają najwięcej głosów przesłanych przez internautów, zostaną laureatami tegorocznej edycji Konkursu. Laureaci poprzednich edycji to: Frytki Belgijskie, Kremówka z Coctail-baru, Krakowski Kumpir, Kiełbaska z niebieskiej Nyski, Ciastko „Dzwon Zygmunta", Lody z ul. Starowiślnej 83, Sznycel olbrzym z Kompanii Kuflowej „Pod Wawelem", Torty z Galerii Tortów Artystycznych, Zapiekanka z pętli tramwajowej Bronowice Małe, Śledzie z „Ambasady Śledzia", Zapiekanki Bieńczyckie, i Zapiekanka u Endziora, Pierogi z Jadłodajni „U Stasi".

Konkurs „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!" jest prowadzony w ramach 10. jubileuszowej edycji Akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji 2015, której organizatorem jest Urząd Miasta Krakowa, przy współpracy z Krakowską Kongregacją Kupiecką, Krakowskim Biurem Festiwalowym i Urzędem Marszałkowskim Województwa Małopolskiego.

Smaker.pl objął wydarzenie patronatem medialnym.

 

WEŹ UDZIAŁ W KONKURSIE

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
15

Polecane artykuły

Informacje Gulasz z fasolą, befsztyk z warzywami. 5 propozycji na obiady wysokobiałkowe

Szukając zdrowych i zbilansowanych opcji obiadowych, warto rozważyć dania bogate w białko, które nie tylko zaspokoją głód, ale także wspomogą rozwó...

3
Informacje Młoda kapusta z koperkiem Ewy Wachowicz. Jeden składnik robi robotę

Młode, wiosenne warzywa są zazwyczaj najsmaczniejsze, często kryje się w nich również więcej składników odżywczych. Podobnie jest w przypadku młode...

3
Informacje Działa przeciwalergicznie i przeciwmiażdżycowo. Jak stosować miód wiosenny?

Wiosna to czas, w którym natura budzi się do życia - to właśnie dzięki zmieniającym się porom roku możemy czerpać z jej dobrodziejstw całymi garści...

0
Informacje Dlaczego warto jeść rabarbar? Zrób omlet, naleśniki i odchudzający koktajl z rabarbarem

Wiosną i latem warzywa i owoce są teraz najsmaczniejsze, dlatego podczas wizyty na lokalnych targu, ryneczku, czy w sklepie warto wypatrywać sezono...

1