Do góry

Newsy

7 przypraw, które mają właściwości antynowotworowe

Chcąc jak najdłużej zachować pełnię zdrowia, bardzo często uciekamy się do różnego rodzaju suplementów diety i innych syntetycznych środków. Tymczasem mają one swoje naturalne odpowiedniki. Oto lista najpopularniejszych przypraw, których działanie antynowotworowe udowodnili naukowcy.

Fot.123rf

Okazuje się, że odpowiednio skomponowane posiłki mogą uchronić nas przed wieloma chorobami - zarówno tymi mniej, jaki bardziej poważnymi. Badacze już od wielu lat poszukują produktów, które posiadają właściwości antynowotworowe. Ich lista stale się wydłuża, dzięki czemu możemy znacząco urozmaicić naszą dietę. Dzisiaj prezentujemy wam siedem najpopularniejszych przypraw i ziół, dzięki którym możemy uchronić się przed rakiem. Zdaniem wielu badaczy, wystarczy regularnie dodawać je do naszych posiłków, aby w zdrowiu dożyć późnej starości.

1. Imbir

Medycyna naturalna już od wieków docenia tę przyprawę. Imbir jest uznawany za skuteczne remedium na wiele schorzeń - od przeziębienia, aż po nowotwory. Jest bardzo silnym antyoksydantem i środkiem przeciwzapalnym, dzięki czemu może skutecznie wspomagać profilaktykę chorobową. Możemy wykorzystywać go zarówno w formie świeżej, jak i suszonej. Prozdrowotne właściwości tej przyprawy pozostają bez zmian. Duża szczypta suszonego imbiru może zostać zastąpiona łyżeczką świeżo startego. Dodając go do sałatek, zup i sosów, a także pijąc imbirowe herbatki, możemy być pewni, że na długo zachowamy dobre zdrowie.

 

Zobacz też: Przepis na długowieczność. Kliknij!

Następna strona >>

1 2 3 4 5 6 7

Polecane artykuły

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Najlepiej oceniane artykuły

Rozwiń Zwiń