"Bake Off - Ale Ciacho!" w wersji słodko-słonej

Piąty odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!” to apetyczna podróż po smakach z całego świata. Czym tym razem zaskoczą nas uczestnicy programu?

Fot. materiały partnera

Poprzedni odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" był prawdziwą gratką dla miłośników śniadań - osób lubiących celebrować poranki, które nie rozpoczynają dnia zwykłym tostem i kawą. Dzięki przepisowi Michała Brysia uczestnicy oraz widzowie programu mogli dowiedzieć się, w jaki sposób należy przygotowywać perfekcyjne tosty francuskie. Pozornie proste danie okazało się najprawdziwszym kulinarnym torem przeszkód, z którego bezbłędnym pokonaniem poradzili sobie tylko nieliczni.

Zobacz też: Przepis Michała Brysia na tosty francuskie

Na szczęście osoby, które nie popisały się w pierwszej rundzie, zyskały szansę na rehabilitację w drugim zadaniu. Tym razem jurorzy poprosili uczestników o przygotowanie królewskiego śniadania w dwóch wersjach - słodkiej i słonej. Na talerzach obowiązkowo musiały pojawić się babeczki oraz scones (niewielkie bułeczki pochodzące wprost z Wielkiej Brytanii).

Dla zawodników była to świetna szansa, aby zaprezentować swoją kreatywność oraz zdolności kulinarne. Wiele połączeń zaskoczyło jurorów, jednak zdecydowanym faworytem okazał się Tomasz, któremu sędziowie zaczęli wróżyć świetlaną przyszłość w programie. Nikogo więc nie zdziwiło, iż to właśnie on zdobył tytuł gwiazdy wypieków tego odcinka. Niestety, jak co tydzień, musieliśmy pożegnać się z jednym z zawodników. Tym razem Tomasz Ilnicki i Michał Bryś za najsłabsze uznali wypieki Anastazji.

Zobacz też: Przepisy na śniadanie Tomka

Co wydarzy się w piątym odcinku „Bake Off - Ale Ciacho!"?

Piąty odcinek programu „Bake Off - Ale Ciacho!" będzie prawdziwą gratką zarówno dla miłośników słodkości, jak i wielbicieli wytrawnych wypieków. W pierwszej konkurencji zawodnicy zmierzą się z mistrzowskim przepisem na panna cottę. Nie będzie to jednak deser, jaki serwuje się w niemal każdej włoskiej restauracji. Już dziś przekonacie się, że wersja Krzysztofa Ilnickiego to najprawdziwsze arcydzieło.

Druga konkurencja będzie okazją do zaprezentowania autorskich przepisów na różnego rodzaju paszteciki. Składniki wybrane przez niektórych zawodników zaintrygują jurorów oraz sprawią, że prowadzące zapragną opuścić studio. Czy ryzyko się opłaci? O tym przekonacie się już dziś o 21.50 na antenie TVP2.

Pamiętaj, że przepisy z programu "Bake Off - Ale Ciacho!" znajdziesz w naszym serwisie tuż po emisji odcinka


Pobierz aplikację smaker ciasta i desery

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 127

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 62

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2