Brownie
135 g masła
135 g czekolady 75%
2 jajka
210 g drobnego cukru
60 g mąki
30 g kakao
Biszkopt
5 jaj
¾ szklanki drobnego cukru
2/3 szklanki mąki tortowej
1/3 szklanki kakao
Konfitura
300 g agrestu
300 g kiwi
8 łyżek cukru
2-3 łyżeczki agaru
Orzechowe chrupki w karmelu
2 łyżki wody
5 łyżek drobnego cukru
200 g orzechów pekan
Krem
500 g serka mascarpone
100 g gorzkiej czekolady
100 g mlecznej czekolady

Ganache
100 ml śmietanki 36%
100 g gorzkiej czekolady
Nasączka
¾ szklanki rumu
Brownie
Masło rozpuść i dodać do niego czekoladę. Wymieszać jaja z cukrem, następnie dodać masę czekoladową. Połączyć z suchymi składnikami. Piec w 170°C przez 25-30 minut.
Biszkopt
Ubić białka z cukrem i po kolei dodawać żółtka, miksując na niskich obrotach. Wsypać przesianą mąkę i kakao. Wymieszać. Piec w 170°C przez 30 minut.
Konfitura
Owoce umyć i obrać. Pokroić w kostkę, podgrzać. Dodać cukier i agar. Schłodzić.
Orzechowe chrupki w karmelu
Wodę i cukier podgrzać do 118°C i dodać posiekane orzechy. Schłodzić.
Krem
Serek mascarpone zmiksować. W garnku rozpuścić czekoladę, następnie schłodzić i dodać do serka mascarpone.
Ganache
Śmietankę zagotować, dodać czekoladę i odczekać minutę. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Złożenie
Na spód tortu dać brownie. Posmarować kremem i konfiturą. Położyć biszkopt i nasączyć go rumem. Na niego nałożyć krem i wysypać chrupki. Tort schłodzić, następnie polać górę ganache'em, na bokach zrobić drip. Ozdobić według uznania i schłodzić.