Królewskie śniadania w "Bake Off - Ale Ciacho!"

Śniadanie nie musi być nudne - doskonale wiedzą o tym uczestnicy i jurorzy "Bake Off - Ale Ciacho!". W czwartym odcinku programu zaprezentują wam kilka ciekawych propozycji.

Fot. materiały partnera

W ubiegłym tygodniu studiem „Bake Off - Ale Ciacho" zawładnęły dzieci. To właśnie z myślą o nich wyprawiono wielki kinderbal, w czasie którego zaserwowano bajecznie kolorowe, słodkie przekąski przygotowane przez zawodników.

Jednak zanim uczestnicy mogli oddać się zabawie, musieli zmierzyć się z arcytrudnym przepisem Tomasza Ilnickiego. Aby zaserwować owocowe półkule - deser, który z dumą prezentowałyby w swych witrynach najlepsze cukiernie - zawodnicy musieli przejść aż siedem etapów. Każdy z nich wymagał wprawnej ręki, aptekarskiej precyzji oraz niemałej wiedzy cukierniczej. O tym, jak trudny był to przepis, może świadczyć fakt, iż tylko nieliczni zawodnicy poradzili sobie z tym zadaniem w stopniu zadowalającym. Większości z nich udało się dobrze zbalansować smaki, jednak znacznie większy problem stanowiły techniczne detale, takie jak chociażby przygotowanie lustrzanej glazury do ciastek.

Zobacz też: Owocowe półkule - przepis z "Bake Off..."

Drugie zadanie było sprawdzianem kreatywności użytkowników, do studia zaproszono dzieci, które wspólnie z jurorami oceniały wypieki uczestników. W czasie degustacji najmłodsi mogli poczuć się niczym w fabryce Willego Wonki. Na stołach pojawiły się czekoladowe batoniki, słodkie cake popsy, owocowe ciasteczka oraz wiele innych, fantazyjnych przysmaków. Sędziowie zgodnie stwierdzili, iż z zadaniem najlepiej poradził sobie Wojciech Sichniewicz. Z kolei za najbardziej rozczarowujące uznano wypieki Marty Chruściel, która musiała pożegnać się z programem.

Zobacz też: Przepisy na ciastka Wojtka

Śniadanie w wersji „Bake Off..."

Jeśli do tej pory nie wiedzieliście, w jaki sposób przełamać poranną rutynę, kolejny odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" z pewnością dostarczy wam wielu inspiracji. Zawodnicy będą musieli przygotować perfekcyjne tosty francuskie, które tylko pozornie wydają się być prostym daniem. Ponadto, jurorzy poproszą uczestników o przygotowanie iście królewskiego śniadania w wersji słodkiej oraz słonej. Kto wypadnie najlepiej, a kto tym razem zakończy swoją przygodę z show?

Pamiętaj, że przepisy z programu "Bake Off - Ale Ciacho!" znajdziesz w naszym serwisie tuż po emisji odcinka

Pobierz aplikację smaker ciasta i desery

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia

Desery Sernik który nie opada

Przepis na idealny sernik który nie opada! Jest pulchny, delikatny i wilgotny.

Odsłon: 556

>60 min
12
wszystkie
4
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 109

wszystkie
9
Dodatki ogórki z koperkiem

Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...

Odsłon: 105

wszystkie
4

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

1