Do góry

Filmy

Baranek Wielkanocny z ciasta drożdżowego

Autor: UwagaBabciaEwa

Przepisów i artykułów: 138 Ocena: 78893

Dodano: 24.03.2016

Odsłon: 3054

Przepis jak upiec baranka wielkanocnego z ciasta drożdżowego , ozdobionego oliwkami na świąteczny stół. Ciasto nie jest słodkie więc nadaje się do wędlin , sałatek lub żurku , nie trzeba go kroić tylko po kawałku odrywać .
Będziemy potrzebować :

500 g mąki pszennej ( poznańskiej )
210 ml letniego mleka
2 jajka
30 g drożdży świeżych
60 g masła roztopionego
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
do ozdoby :
6 oliwek czarnych
1 oliwka zielona nadziewana
około 25 oliwek zielonych

olej do pomalowania baranka przed pieczeniem

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny opis przygotowania baranka wielkanocnego z ciasta drożdżowego. Jeżeli na filmie pokazałam coś nie dokładnie to w przepisie na blogu na pewno to opisałam dokładniej .
http://uwagababciagotuje.blogspot.com/2014/04/baranek-wielkanocny-z-ciasta-drozdzowego.html

i zachęcam również do polubienia Babci na Facebook :)
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń