Do góry

Filmy

Ciasto bananowe z kokosem, wyśmienity duet

Autor: patronko

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 1240

Dodano: 29.05.2018

Odsłon: 2368

Te ciasto jest z tego rodzaju ciast, którym nie mogę się obrzeć. Zapach i smak bananów z dodatkiem wiórek kokosowych nadaje temu wypiekowi wyjątkowy smak. Dzięki czemu ten bananowiec znika ze stołu w zaskakująco szybki sposób.
Ciasto bananowe
Sposób przygotowania:
Obrane banany kroimy na krążki, po czym umieszczamy je w półmisku.
Do półmiska z posiekanymi bananami wbijamy 2 jajka i całą resztę niżej wymienionych składników.
Całość mieszamy do momentu uzyskania prawie jednolitej masy.
Do wyściełanej papierem do pieczenia formy wlewamy wyrobioną masę.
Całość umieszczamy w piekarniku nagrzanego do temperatury 175 stopni Celsjusza na czas 50 minut.
Skład:
700 g bananów (500 g obranych)
220 g mąki (około 2 szklanki)
40 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
120 g cukru (1/2) szklanki
80 g rodzynek (1/2 szklanki)
120 g oleju (1/2 szklanki).
Forma wymiary 29 cm / 10 cm
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń