Do góry

Filmy

Focaccia Czosnkowa z Patelni | Przepis na Focaccie z Patelni

Autor: UwagaBabciaEwa

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 70010

Dodano: 10.05.2016

Odsłon: 20083

Propozycja na focaccie czosnkową z patelni, jest to dobra alternatywa dla osób które nie posiadają piekarnika a chciały by upiec „usmażyć” focaccie. Focaccia to rodzaj pieczywa pieczonego we Włoszech, można je podawać jako przekąskę, do sałatek lub zup jednym słowem idealnie zastępuje tradycyjne pieczywo.

Zachęcam do polubienia mnie na Facebook, aby być na bieżąco z przepisami :)
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Będziemy potrzebować:

Użyłam patelni o średnicy 28 cm

500 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550)
250 ml letniej wody
2 łyżeczki drożdży suchych (instant)
3 łyżki oleju lub oliwy (około 40 ml)
1 łyżeczka soli (10 g)
1 łyżeczka cukru (6 g)

2 duże ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
1 łyżeczka ziół prowansalskich

olej lub oliwa do smażenia
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń