Do góry

Filmy

Jajka po Meksykańsku - Szakszuka z czerwoną fasolą - pyszny i sycący posiłek bez mięsa

Autor: UwagaBabciaEwa

Przepisów i artykułów: 181 Ocena: 86740

Dodano: 05.02.2020

Odsłon: 847

Witam serdecznie, dzisiaj propozycja na pyszne jajka po meksykańsku, zwane również szakszuką z czerwoną fasolą. Danie jest smaczne, sycące, idealnie nadaje się do podania na śniadanie lub kolację.

Do przygotowania jajek po meksykańsku będziemy potrzebowali:
6 jajek
2 puszki pomidorów krojonych (puszka 400g)
puszka fasoli czerwonej (puszka 400g)
papryka żółta lub czerwona
około 80 g cebuli czerwonej lub żółtej
papryczka chili
2 ząbki czosnku
pęczek szczypiorku
przyprawy takie jakie lubimy:
ja dodałam łyżeczkę oregano
sól, pieprz
paprykę słodką
paprykę ostrą
szczyptę cukru

użyłam patelni o średnicy 28 cm

#UwagaBabciaGotuje #Szakszuka #kolacja #śniadanie
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń