Do góry

Filmy

Kulebiak Wigilijny z Kapustą Kiszoną i Grzybami | Idealny do Barszczu Czerwonego

Autor: UwagaBabciaEwa

Przepisów i artykułów: 228 Ocena: 91373

Dodano: 12.12.2017

Odsłon: 11981

Witam serdecznie
Tym razem podzielę się przepisem na pyszny kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami. Kulebiak możemy podać podczas wigilii i nie tylko. Jest bardzo smaczny i idealnie nadaje się do podania z barszczem czerwonym. Polecam wypróbować przepis.

Do przygotowania kulebiaka będziemy potrzebowali:
Z podanej porcji wyjdą 3 małe kulebiaki o długości około 23 cm lub 2 większe

na farsz:
około 600 g dobrze odciśniętej kapusty kiszonej
około 60 g suszonych grzybów
1 duża cebula (około 150 g)

2 listki laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego

sól, pieprz, kminek
olej do smażenia

na ciasto:
500 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550)
2 żółtka (jajka L)
250 ml letniego mleka
25 g drożdży świeżych
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
2 łyżki oleju

oraz:
białko do pomalowania kulebiaków przed pieczeniem
kminek lub czarnuszka do posypania
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń