Do góry

Filmy

Paszteciki Półkruche z Kapustą Kiszoną i Pieczarkami

Autor: UwagaBabciaEwa

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 69896

Dodano: 24.03.2016

Odsłon: 15083

Propozycja na pyszne paszteciki z ciasta półkruchego z kapustą kiszoną i pieczarkami, paszteciki są bardzo smaczne i idealnie nadają się do podania z czerwonym barszczem i nie tylko oraz długo utrzymują świeżość.

Będziemy potrzebować

z podanych proporcji wyjdzie około 30 pasztecików

na farsz:
300 g kapusty kiszonej – dobrze odciśniętej
500 g pieczarek
1 cebula (około 100 g)
sól, pieprz
olej do smażenia

na ciasto:
500 g (3 szklanki) mąki pszennej – użyłam poznańskiej
200 g masła lub margaryny
200 g śmietany 12% lub 18%
1 całe jajko
2 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

do pomalowania pasztecików przed pieczeniem:
1 całe jajko

do mierzenia użyłam szklanki o pojemności 250 ml

farsz możemy wykorzystać do przygotowania pasztecików z ciasta drożdżowego, półkruchego
lub francuskiego

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny opis przygotowania pasztecików z ciasta półkruchego. Jeżeli na filmie pokazałam coś nie dokładnie to w przepisie na blogu na pewno to opisałam dokładniej.
http://uwagababciagotuje.blogspot.com/2015/11/paszteciki-pokruche-z-kapusta-kiszona-i.html

i zachęcam również do polubienia Babci na Facebook :)
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń