Do góry

Filmy

Pierogi z Kiszoną Kapustą i Grzybami

Autor: UwagaBabciaEwa

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 70037

Dodano: 09.12.2016

Odsłon: 10937

Podzielę się moim sposobem przygotowania pierogów z kapustą kiszoną i grzybami , są bardzo dobre przynajmniej tak mówią domownicy ( spróbowali by coś innego powiedzieć :). Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takich pierogów to polecam wypróbować mój przepis.

Do przygotowania pierogów będziemy potrzebować:

z podanych proporcji wyjdzie około 60 pierogów

na farsz:
700 g kapusty kiszonej (odciśniętej)
40 g suszonych grzybów
około 150 g cebuli
2 listki laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
do smaku: sól, pieprz
olej do smażenia

na ciasto:
700 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550)
250 ml gorącej wody
2 jajka
2 łyżki oleju
1 łyżeczka soli

gotowe pierogi możemy polać roztopionym masłem lub olejem lnianym

Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny przepis na przygotowanie Pierogów z kapustą kiszoną i grzybami.
https://uwagababciagotuje.blogspot.com/2013/12/pierogi-z-kapusta-i-grzybami.html

i zachęcam również do polubienia Babci na Facebook :)
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje

Pozdrawiam serdecznie
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń