Gotowanie na wakacjach

Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką?

Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker


Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij!

Konkurs philips multicooker. Odpowiedz na pytanie i wygraj!


Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia!

Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów z bitą śmietaną i przeróżnego rodzaju fast foodami. Wiadomo, można sobie czasem pofolgować. Jednak starajmy się nie przestawiać na całkowicie niezdrową dietę na cały okres urlopowy. To na pewno nie odbije się korzystnie na naszym zdrowiu ani na sylwetce.


Gotowanie na wakacjach z Piotrem Kucharskim. Zobacz film:


Na wakacyjną dietę powinny zwrócić uwagę szczególnie osoby posiadające dzieci. Maluchy najchętniej cały czas jadłyby słodycze i frytki, a na wakacjach szczególnie trudno zwrócić ich uwagę na zdrowsze - ale równie smaczne - dania i przekąski.

Co zrobić, jeśli maluch chciałby zjeść coś zupełnie innego niż reszta rodziny? Dzięki specjalnej nakładce, w Multicookerze można przyrządzić danie na parze, równocześnie w "misie głównej" gotując na przykład potrawkę.

Okazuje się też, że maluchy bardzo chętnie pomagają w przyrządzaniu różnych potraw. Czemu by nie spróbować wspólnego gotowania z dzieckiem na urlopie? To nie tylko mile spędzony czas, ale i wspaniała zabawa!

książka kucharska multicookerZobacz przepisy na dania z Multicookera! Darmowy ebook!

A w nim przepisy na:

- makaron ze szparagami do zrobienia w pół godzinki,
- przepyszny omlet,
- zupę pomidorową,
- ciasto czekoladowe z borówkami,
- gruszki w winie,
- szybką zupę z soczewicy,
- warzywa na parze do zrobienia w 17 minut,
- zapiekankę z kurczakiem,
- różne odmiany risotto, które zawsze wychodzą,
- dżem z truskawek, który robi się w 1,5 godziny.

 



Wyjeżdżając do domku letniskowego rzadko zwracamy uwagę na to, czy posiada jako tako wyposażoną kuchnię. Jeśli trafi nam się miejsce, w którym kuchnia pozwala tylko na zaparzenie herbaty - bo na malutkim blacie stoi tylko elektryczny czajnik, brakuje piekarnika, a nawet kuchenki - warto pomyśleć, jak się przed tym zabezpieczyć.

Rozwiązaniem może być urządzenie wielofunkcyjne Philips Multicooker, który tak naprawdę potrzebuje tylko blatu i prądu. Dzięki niemu przygotujemy pyszne i zdrowe dania, a - co najważniejsze - nie napracujemy się przy tym. Większość pracy Multicooker weźmie na siebie, a przy tym uchroni nas przed kulinarnymi niewypałami - przypalonym ryżem, rozgotowanymi warzywami czy niespecjalnie miękkim mięsem. Wystarczy włożyć do niego składniki, ustawić odpowiednio zegar, np. z odpowiednim opóźnieniem i utrzymywaniem ciepła, aby cieszyć się cieplutkim posiłkiem po powrocie z wakacyjnej wyprawy, spaceru po lesie czy opalania.

Upragniony urlop na działeczce to relaks dla ciała i dla ducha. Można z całą rodziną odpocząć od miejskiego zgiełku, wspólnie cieszyć się zielenią i świeżym powietrzem. A na dodatek ze świeżo zerwanych roślin można od razu przyrządzać niebiańskie obiadki, chłodniki, a nawet dżemy. Zobacz, jak o wakacyjnym gotowaniu opowiadają pani Alina, pan Zbigniew i pani Agnieszka! >>

Przyrządzanie potraw w Multicookerze nie wymaga „stania przy garach". Można wrzucić do niego składniki i zająć się swoimi sprawami. Obiad zrobi się praktycznie sam, a do tego wyjdzie zawsze udany!


Gotowanie (prawie) bez zmywania. Kliknij!

multicooker philips

Artykuł sponsorowany

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 126

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 58

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2