Wyniki wyszukiwania dla szczaw wekowanie

(86)

Artykuły szczaw wekowanie

Wszystkie

Informacje Wekowanie jabłek na szarlotkę. Jak to robić, aby ciasto było jeszcze lepsze?

Co prawda jabłkami możemy cieszyć się cały rok, ale to właśnie te z końcówki lata i jesienne najbardziej nadają się do zawekowania. Dzięki temu moż...

11
Informacje Szczaw

<b>Szczaw rzadko kojarzy się nam z rośliną stosowaną w kulinariach, a jeszcze rzadziej z rośliną leczniczą. Ta znana wszystkim roślina kryje wiele...

12
Informacje Czy szczaw jest zdrowy?

Sezon na szczaw zaczyna się już wczesną wiosną i trwa niemal do końca września. Warto wiedzieć, że roślina ta jest nie tylko bardzo smaczna, ale i...

39
Informacje Szczaw - ulubione warzywo naszych babć. Co można z niego zrobić?

Dla jednych szczaw to zwykły chwast, dla innych – smaczne i bardzo zdrowe warzywo. Pomaga przy obrzękach i dolegliwościach układu pokarmowego, spow...

1
Informacje Szczaw – skarbnica witaminy C i żelaza. Przepisy babci Jadzi

Już od początku maja możemy delektować się pysznym, kwaśnym szczawiem. Ta roślina cieszy się ogromną popularnością zarówno wśród młodszych osób, kt...

2
Informacje Obowiązkowy w menu zestresowanych i z wysokim ciśnieniem. Kto powinien jeść szczaw i jak go przyrządzić?

Obecnie wiele osób boryka się z nadmiernym stresem i wysokim ciśnieniem krwi. Warto wówczas zadbać o odpowiednie odżywianie, włączając do diety owo...

5
Informacje 5 niezwykłych właściwości szczawiu

Sezon na szczaw zaczyna się już wczesną wiosną i trwa niemal do końca września. Warto wiedzieć, że roślina ta jest nie tylko bardzo smaczna, ale i...

51
Informacje Na piękne włosy i wieczną młodość. Jak przygotować napar ze szczawiu?

Wystarczy kupić świeże liście i w odpowiedni sposób je sparzyć. Warto, bo prozdrowotnych właściwości szczawiu jest naprawdę wiele. Zapamiętaj przep...

13
Informacje Jak pasteryzować zupy w słoikach? Jeden błąd i trzeba będzie wylać

Wekowanie zup to technika, którą stosuje się od lat w kuchni. Jest praktyczna, wpisuje się w koncepcję less waste i pozwala zaoszczędzić czas spędz...

8
Informacje Jak wybrać dobre słoiki na przetwory?

Zanim zaczniesz przygotowywać domowe marmolady i dżemy, upewnij się, że dysponuje odpowiednimi słoikami, w których zamkniesz smaki lata.

22
Informacje Najlepsze placki na odchudzanie. Takie śniadanie pomoże ci zrzucić oponkę z brzucha

Dieta z reguły kojarzy się z jedzeniem sałaty, zielonego ogórka oraz gotowanego kurczaka z ryżem. Podczas gdy, zdrowe i dietetyczne posiłki również...

35
Informacje Przetwory: jak przygotować słoiki?

Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się...

15
Informacje Jak długo można przechowywać sałatkę jarzynową? Po czym poznać, że sałatka jest zepsuta

Sałatka jarzynowa to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole. Jest jednak zrobiona na bazie majonezu, który źle przechowywany bardzo szybko się p...

1
Informacje Kapusta na zimę - kiszona, w zalewie, marynacie. 8 najlepszych przepisów na kapustę do słoików

Kapusta to jedno z najbardziej niedocenionych warzyw w Polsce. Kojarzy się z mdłym smakiem i nieprzyjemnym zapachem. Unikanie jej w swoim jadłospis...

58
Informacje Krótki kurs robienia przetworów

Robienie przetworów w warunkach domowych wraca do łask. Cenimy je znacznie wyżej niż te ze sklepu. Aby jednak móc delektować się własnoręcznie przy...

3
Informacje Suszenie warzyw i grzybów

Suszenie to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w da...

54
Informacje Na dobre trawienie, zdrową wątrobę i nerki. Jak zrobić domowy ocet śliwkowy, kto powinien go pić?

Kto powinien pić ocet śliwkowy? Właściwości tego prozdrowotnego specyfiku przysłużą się w szczególności osobom z problemami układu pokarmowego i tr...

27
Informacje Możesz zrobić pyszną pastę do pierogów lub przyprawę do zup. Jak wykorzystać nóżki grzybów?

Niemarnowanie jedzenia i kuchnia resztkowa to bardzo popularne trendy. W myśl zasady zero waste warto korzystać ze wszystkich części grzybów. Zazwy...

1
Informacje Jak przygotować domowy bulion?

Bulion to wywar z mięsa lub warzyw, który jest bazą do tworzenia zup i potraw. Kiedy nie masz czasu ugotować wywaru, przetestuj przepis na domowy b...

5
Informacje Najpopularniejsze przepisy 2023 roku. Niekwestionowanym zwycięzcą jest sałatka

Pod koniec roku przyszedł czas na podsumowania. Mamy dla was 10 najpopularniejszych przepisów 2023 roku, które zyskały największą sympatię internau...

5
Informacje Rarytas w kuchni i prawdziwa bomba witaminowa. Jak zrobić kiszone śliwki?

O takim wydaniu popularnych owoców mało kto słyszał. Kiszone śliwki mają szereg prozdrowotnych właściwości i mogą szczególnie mocno wesprzeć organi...

3
Informacje "Dawno, dawno temu, kiedy nie było lodówek…", czyli o suszeniu żywności

<strong>Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak nasi przodkowie radzili sobie z przechowywaniem żywności, gdy jeszcze nie było lodówek i próżniowych opak...

6
1 2 3
z
4