Wyniki wyszukiwania dla szczaw wekowanie
Artykuły szczaw wekowanie
Wszystkie
Co prawda jabłkami możemy cieszyć się cały rok, ale to właśnie te z końcówki lata i jesienne najbardziej nadają się do zawekowania. Dzięki temu moż...
<b>Szczaw rzadko kojarzy się nam z rośliną stosowaną w kulinariach, a jeszcze rzadziej z rośliną leczniczą. Ta znana wszystkim roślina kryje wiele...
Sezon na szczaw zaczyna się już wczesną wiosną i trwa niemal do końca września. Warto wiedzieć, że roślina ta jest nie tylko bardzo smaczna, ale i...
Dla jednych szczaw to zwykły chwast, dla innych – smaczne i bardzo zdrowe warzywo. Pomaga przy obrzękach i dolegliwościach układu pokarmowego, spow...
Już od początku maja możemy delektować się pysznym, kwaśnym szczawiem. Ta roślina cieszy się ogromną popularnością zarówno wśród młodszych osób, kt...
Obecnie wiele osób boryka się z nadmiernym stresem i wysokim ciśnieniem krwi. Warto wówczas zadbać o odpowiednie odżywianie, włączając do diety owo...
Sezon na szczaw zaczyna się już wczesną wiosną i trwa niemal do końca września. Warto wiedzieć, że roślina ta jest nie tylko bardzo smaczna, ale i...
Wystarczy kupić świeże liście i w odpowiedni sposób je sparzyć. Warto, bo prozdrowotnych właściwości szczawiu jest naprawdę wiele. Zapamiętaj przep...
Wekowanie zup to technika, którą stosuje się od lat w kuchni. Jest praktyczna, wpisuje się w koncepcję less waste i pozwala zaoszczędzić czas spędz...
Zanim zaczniesz przygotowywać domowe marmolady i dżemy, upewnij się, że dysponuje odpowiednimi słoikami, w których zamkniesz smaki lata.
Dieta z reguły kojarzy się z jedzeniem sałaty, zielonego ogórka oraz gotowanego kurczaka z ryżem. Podczas gdy, zdrowe i dietetyczne posiłki również...
Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się...
Sałatka jarzynowa to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole. Jest jednak zrobiona na bazie majonezu, który źle przechowywany bardzo szybko się p...
Kapusta to jedno z najbardziej niedocenionych warzyw w Polsce. Kojarzy się z mdłym smakiem i nieprzyjemnym zapachem. Unikanie jej w swoim jadłospis...
Robienie przetworów w warunkach domowych wraca do łask. Cenimy je znacznie wyżej niż te ze sklepu. Aby jednak móc delektować się własnoręcznie przy...
Suszenie to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w da...
Kto powinien pić ocet śliwkowy? Właściwości tego prozdrowotnego specyfiku przysłużą się w szczególności osobom z problemami układu pokarmowego i tr...
Niemarnowanie jedzenia i kuchnia resztkowa to bardzo popularne trendy. W myśl zasady zero waste warto korzystać ze wszystkich części grzybów. Zazwy...
Bulion to wywar z mięsa lub warzyw, który jest bazą do tworzenia zup i potraw. Kiedy nie masz czasu ugotować wywaru, przetestuj przepis na domowy b...
Pod koniec roku przyszedł czas na podsumowania. Mamy dla was 10 najpopularniejszych przepisów 2023 roku, które zyskały największą sympatię internau...
O takim wydaniu popularnych owoców mało kto słyszał. Kiszone śliwki mają szereg prozdrowotnych właściwości i mogą szczególnie mocno wesprzeć organi...
<strong>Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak nasi przodkowie radzili sobie z przechowywaniem żywności, gdy jeszcze nie było lodówek i próżniowych opak...