
Autor: DeserekTV
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 3114
Dodano: 24.03.2016
Odsłon: 4727
Subskrybuj kanał i codziennie odkrywaj nowe słodkości: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=DeserekTVpl
Ciasto czekoladowe przepis na błyskawiczne brownie. To ciasto czekoladowe jest gęste i wilgotne, aromatyczne i czekoladowe :) Jestem pewien, że ten prosty przepis na ten pyszny czekoladowy smakołyk zagości w Waszych domach na dłużej ;) Zobacz jak smakuje ciasto czekoladowe - Mega czekoladowe :)
http://deserektv.pl/ciasto-czekoladowe/
Zobacz inne filmy:
Murzynek Świąteczny z Wiśniami [Deserek.TV]: https://www.youtube.com/watch?v=0gim54eUFa0
-------------------------------------------------------------------------------------
Najlepsze Kokosanki na świecie [Deserek.TV]: https://www.youtube.com/watch?v=j7xAuflAMuo
-------------------------------------------------------------------------------------
SeroMakowiec - Sernik z Makiem [Deserek.TV]: https://www.youtube.com/watch?v=_FbO67FE0kE
-------------------------------------------------------------------------------------
Ciasto Salceson z jabłkami [Deserek.TV]: https://www.youtube.com/watch?v=DEaouOC2pgE
-------------------------------------------------------------------------------------
Ciasta bez pieczenia i Desery: http://www.youtube.com/playlist?list=PL3FdirAUuriWQFXKY1z-ZeiXH5XzTpGRk
-------------------------------------------------------------------------------------
Smaki Świata
https://www.youtube.com/watch?v=i44XESeocQg&list=PL3FdirAUuriWU2WPZ2IGY1wQOFVqEd0qI&index=1
-------------------------------------------------------------------------------------
Domowe Wypieki
https://www.youtube.com/watch?v=1IG4vhTqDNc&list=SP3FdirAUuriVu8g8ArtV5Vt8n9Bpth-Qb&index=1
Ciasto Czekoladowe opis wykonania
1) Do miski dodajemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, kakao i dokładnie wszystko mieszamy. Całość przesiewamy przez sito i dodajemy cukier -- delikatnie mieszamy.
2) Do garnka z grubym dnem dodajemy masło pokrojone w kostkę , połamaną na kawałki gorzka czekoladę, kawę rozpuszczalną oraz gorącą wodę. Całość stawiamy na małym ogniu i mieszamy łyżką aż do rozpuszczenia się wszystkich składników i powstania jednolitej masy -- następnie garnek zdjąć z ognia i odstawić na bok.
3) Do miski z suchymi składnikami dodajemy rozmącone jajka, maślankę, olej i całość mieszamy łyżką. Następnie stopniowo dodajemy masę czekoladową cały czas mieszając łyżą aż składniki połączą się.
4) Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy nasze ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 C i pieczemy przez ok. 60 -- 70 min. na środkowej półce -- pieczemy do suchego patyczka. Gotowe ciasto odstawić do wystudzenia. Wystudzone ciasto można polać polewą czekoladową -- zobacz
Komentarze do filmu (0)