
Dodano: 24.03.2016
Odsłon: 5979
Propozycja na pyszną i zdrową pastę z pietruszki, selera i tuńczyka do pieczywa. Jest smaczna a dodatkowo bardzo zdrowa, możemy ją podawać z pieczywem lub krakersami. Osobiście lubię położyć ją na kanapki z białym serem.
Będziemy potrzebować:
250 g natki pietruszki
80 g listków selera lub selera naciowego
50 g białego chleba bez skórki
1 puszka tuńczyka
1 puszka 100 g sardynek lub anchois
80 g cebuli czerwonej
1 ząbek czosnku
100 ml oliwy lub oleju
do smaku:
ocet winny (użyłam 3 łyżeczki)
sól
Zapraszam również do odwiedzenia mojego bloga Uwaga Babcia Gotuje , na którym znajduje się dokładny opis przygotowania pasty z pietruszką i tuńczykiem. Jeżeli na filmie pokazałam coś nie dokładnie to w przepisie na blogu na pewno to opisałam dokładniej.
http://uwagababciagotuje.blogspot.com/2015/07/pasta-z-pietruszki-z-tunczykiem-do.html
i zachęcam również do polubienia Babci na Facebook :)
http://www.facebook.com/UwagaBabciaGotuje
Pozdrawiam serdecznie
Komentarze do filmu (0)