Do góry

Filmy

Prosty przepis na chleb z chrupiącą skórką na maślance #domowychleb

Autor: KreatywnaKasia

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3795

Dodano: 27.10.2020

Odsłon: 2917

#codziennychleb #prostyprzepis #pieczywo #zostańwdomu #chleb
Pyszny ,pachnący chlebek ,z chrupiącą skórką i mięciutkim środkiem. Idealny na co dzień na kanapki. Jak z piekarni, nie będziecie chcieli innego. Nie kruszy się i bardzo dobrze kroi. Spróbujcie koniecznie...
Składniki:
500 g mąki pszennej
300 g mąki żytniej
500 ml maślanki ( ciepłej )
30 g świeżych drożdży (lub ok 15 g suchych)
50 ml letniej wody
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
na posmarowanie chleba:
100 ml wrzątku
1 łyżka mąki
szczypta soli
Cały przepis w formie tekstowej znajdziecie również na mojej stronie:
https://www.swojskiejedzonko.com/2020/10/codzienny-chleb-z-chrupiaca-skorka-na.html
Jeśli podobał Ci się mój przepis to proszę-
-Subskrybuj -komentuj -udostępniaj - daj łapkę w górę
Będzie mi bardzo miło :)
Więcej przepisów znajdziecie na moim blogu -
https://www.swojskiejedzonko.com/
Znajdziecie mnie również na moim fanpage na facebooku:
https://www.facebook.com/Swojskie-Jedzonko-Katarzyna-Micho%C5%84-1412055669080738/?ref=bookmarksmie%3A
lub na instagramie:
https://www.instagram.com/swojskiejedzonko/?hl=pl
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchcik45 04 listopada Z opisu wygląda, że powstanie spory bochen. Chleb na drożdżach jest zjadliwy 1 dzień. Na drugi dzień jest suchy, kryszy się i nadaje się dla kur, jeśli ktoś je ma. Przy dużej rodzinie może się sprawdzić, radzę jednak piec na zakwasie z dodatkiem słonecznika, siemienia lnianego itp. Chleb na zakwasie jest jeszcze lepszy na drugi a nawet po kilku dniach.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń