Najlepsze przepisy na ogórki

Wielki finał w "Bake Off Junior"

Która z dziewczyn otrzyma tytuł Polskiego Mistrza Wypieków Bake Off Junior oraz 25 tysięcy złotych?

Przed nami wielki finał pierwszej polskiej edycji "Bake Off Junior"! W ostatnim kulinarnym starciu zmierzą się Julia Kucharzewska, Małgorzata Kosior, Maria Deperas i Anna Zakrzewska. Na finalistki czekają dwa zadania, po których jurorzy Krzysztof Ilnicki i Michał Bryś, wyłonią zwyciężczynię, która otrzyma tytuł Polskiego Mistrza Wypieków Bake Off Junior oraz 25 tysięcy złotych! W pierwszej konkurencji uczestniczki będą musiały przygotować owocową kostkę Rubika. W drugiej, autorskiej, finalistki będą miały za zadanie upiec tort. Jest jeden warunek - nie może być czekoladowy. Dodatkowo, na każdym wypieku powinny znaleźć się ozdoby inspirowane ulubionymi bajkami. Która uczestniczka wygra pierwszą polską edycję "Bake Off Junior"? Przekonamy się już w niedzielę, o godzinie 15:15, w TVP2.

Kim są finalistki?

Maria Deperas ma 13 lat, pochodzi z Chotomowa. Jest uczennicą ósmej klasy szkoły podstawowej. Pierwszy wypiek wykonała w wieku ośmiu lat. Metodą prób i błędów udało się jej stworzyć własną wersję makowego tortu. Popisowym deserem jest tarta cytrynowa. Gra na fortepianie i gitarze akustycznej. Interesuje się fotografią kulinarną, piłką ręczną, windsurfingiem i muzyką. Uczęszcza na zajęcia kulinarne, na których poznaje m.in. różne techniki kulinarne i specjały kuchni z całego świata.

Zobacz przepis Marysi na tort czekoladowo-pomarańczowy. Kliknij >>

Julia Kucharzewska, 12 latka z Lublina. Na co dzień uczęszcza do Szkoły Sióstr Urszulanek Unii Rzymskiej w Lublinie. Przygodę z pieczeniem zaczęła jako kilkuletnia dziewczynka. Jej popisowym wypiekiem jest tarta czekoladowa. W przyszłości chciałaby zostać architektem lub prowadzić warsztaty kulinarne.

Zobacz przepis Julii na tort czekoladowy. Kliknij >>

Anna Zakrzewska ma 13 lat i mieszka w Poznaniu.

Uczennica gimnazjum katolickiego. Piecze od czterech lat a jej popisowym deserem jest krem karmelowy serwowany w słoiczkach. Odnosi sukcesy na arenie sportowej. W 2018 roku została Mistrzynią Polski Młodzików w judo. Może pochwalić się także sukcesami w bieganiu. Występowała w zespole Dzieci Jarocina. Ma na koncie udział w kilku kampaniach reklamowych.

Zobacz przepis Ani czekoladowy ogród. Kliknij >>

Małgorzata Kosior, 12 lat, Ząbki. Zaczęła piec, kiedy miała zaledwie 9 lat. Jest uczennicą szkoły podstawowej i szkoły muzycznej. Obok szlifowania kulinarnych umiejętności jej największą pasją są: gra na fortepianie, taniec i aktorstwo. Jej specjalnością jest szarlotka według przepisu przekazywanego w rodzinie z pokolenia na pokolenie oraz tiramisu według receptury stworzonej przez jej tatę.

Zobacz przepis Małgosi na czekoladową pychotę. Kliknij >>

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Młoda kapusta

młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...

Odsłon: 20

15 min
0
60 min
2
Desery Domowa chałwa

Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...

Odsłon: 26528

60 min
22
Dania główne Krokiery z farszem drobiowym

Pyszne, chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku krokiety z pełnym smaku far...

Odsłon: 791

60 min
4

Polecane artykuły

Informacje Zaskakujący miks dwóch polskich klasyków. Co zrobić z porzeczkoagrestu?

Niewiele osób wie o istnieniu tego bogatego w witaminy owocu. Niezależnie od tego, czy będziecie go zajadać na surowo, jako zdrową przekąskę, czy j...

0
Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

5
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

4