Wyniki wyszukiwania dla Ajerkuchy śląskie placki z jabłkami
Artykuły Ajerkuchy śląskie placki z jabłkami
Wszystkie
Kopytka, knedle, pyzy i zacierki niezwykle często goszczą na naszych talerzach, a pośród nich bezapelacyjnie królują kluski śląskie. Jak je zrobić...
Dla Ślązaków są one niemal świętością. Wielu z nich nie może sobie wyobrazić tradycyjnego, niedzielnego obiadu bez rolady, modrej kapusty i rozpływ...
Śląska kuchnia słynie z prostych i niedrogich, ale za to bardzo sycących dań, które wręcz zachwycają smakiem. W 458. odcinku programu "Ewa gotuje"...
Przywitaj nowy rok pysznym śniadaniem. Zaproponuj swojej rodzinie wyborne tosty francuskie z jabłkami z dodatkiem chrupiących orzechów. To idealne...
Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze?
Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku.
Ewa Wachowicz od 13 lat inspiruje nas i zachęca do gotowania. Mimo stworzenia ponad dwóch tysięcy przepisów, cały czas zaskakuje nas nowymi, znakom...
Taki deser spełni oczekiwania nawet największych smakoszy. Kremowy i delikatny mus czekoladowy w połączeniu z lekko kwaśnymi jabłkami, soczystymi p...
Jabłka to owoce, które warto jeść nawet codziennie. Można zrobić z nich także pyszne przetwory na zimę. Musy, dżemy i soki jabłkowe to produkty, kt...
Ewa Wachowicz od 13 lat inspiruje nas i zachęca do gotowania. Mimo stworzenia ponad dwóch tysięcy przepisów, cały czas zaskakuje nas nowymi, znakom...
Wielkanoc to czas rodzinnych spotkań przy stole, na którym nie może zabraknąć aromatycznych wypieków. Do najpopularniejszych świątecznych słodkości...
Dobrej jakości składniki, sprawdzone przepisy i autentyczność to elementy, na które składa się kuchnia Ewy Wachowicz. W 488. odcinku programu "Ewa...
Po Wielkanocy nadszedł czas na lekką, zdrową, pożywną kuchnię. W pierwszym poświątecznym odcinku Ewa Wachowicz zdradziła, jak wykorzystać resztki z...
W 490. odcinku programu "Ewa Gotuje" prowadzącą zaproponuje widzom zrobienie pysznej i sycącej zupy gulaszowej, pierogi z farszem z białej kapusty...
Placki po węgiersku, zwane również plackami po zbójnicku, od wielu lat królują w polskiej kuchni. Należą do niezwykle smacznych i sycących dań, po...
To dobrze znane danie obiadowe w tej wersji jest po prostu obłędne. Chrupiące placki ziemniaczane z sycącym gulaszem mięsno-warzywnym to prawdziwa...
Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszys...
<b>Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to ws...
Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości za...
Rösti to szwajcarskie danie narodowe. Te placki ziemniaczane świetnie sprawdzą się na obiad, gdy podasz je z kapustą i kotletem cordon bleu. Wyprób...
Jedno z najprostszych i najpopularniejszych dań kuchni polskiej. Co zrobić, aby wyszły idealnie miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz?
Czy istnieje jeden przepis na idealne placki ziemniaczane? Na pewno jest ich dużo, jednak wszystkie receptury przestrzegają podstawowych zasad. Waż...