Wyniki wyszukiwania dla Tahina po egipsku

(16)

Artykuły Tahina po egipsku

Wszystkie

Informacje Egipski wynalazek

Jak większość genialnych wynalazków, chleb powstał przez jedną z ludzkich ułomności. Dobrze jest myśleć, że dzięki naszym błędom rodzą się rzeczy t...

2
Informacje Jak zrobić pastę tahini? Rozkoszuj się pysznym sezamem

Kuchnia to miejsce, w którym różne kultury i zarazem jej smaki mogą swobodnie się przenikać. Nowe doznania smakowe zawsze poszerzają horyzonty i sk...

1
Informacje Wakacje w Egipcie – jakich potraw musisz spróbować?

Egipt z reguły kojarzy się z prażącym słońcem, pustynią, piramidami i karawanami wielbłądów. Niewiele osób wie, jakie potrawy spożywane są od lat w...

1
Informacje Pyszna grecka zapiekanka, czyli jak zrobić musakę?

Czy zaliczasz się do grona miłośników zapiekanek? Nie tylko świetnie smakują, apetycznie wyglądają, ale też pasują praktycznie na każdą okazję. Pod...

10
Informacje Co jeść, żeby obniżyć ciśnienie krwi? Tych reguł łatwo się trzymać

Nadciśnienie jest jednym z częstszych problemów zdrowotnych współczesnego człowieka. Wiąże się to z prowadzonym przez nas szybkim stylem życia, peł...

5
Informacje Dzień bez Mięsa - wiosenne dania w stylu wege

20 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień bez Mięsa. To świetna okazja, by spróbować zielonej diety.

0
Informacje Człowiek i zboże

Historia zboża jest tak długa, jak historia człowieka. Jest ono naszym nieodłącznym towarzyszem, ale skutki tej długowiecznej przyjaźni nie zawsze...

3
Informacje Kawa. Sekrety baristy - książka dla miłośników "małej czarnej"

Nie wyobrażasz sobie początku dnia lub spotkania towarzyskiego bez filiżanki aromatycznej kawy z pysznymi dodatkami? Zastanawiałeś się kiedykolwiek...

2
Informacje Truskawkowe mity i nie tylko

Czy Anna Boleyn była wiedźmą? Gdzie tkwił sekret urody kurtyzany Madame Tallien? W każdej z tych historii występują truskawki. Mity, historie i prz...

7
Informacje Jak zrobić perfekcyjny omlet?

Serwowany na słodko lub na słono, omlet to idealna opcja na sycący posiłek. Przyrządzany w różnych wersjach i wzbogacany o różnorodne składniki, za...

8
Konkursy Konkurs: Smaki orientu

Coraz częściej poszukujemy nowych smaków i doznań kulinarnych. Tym razem zapraszamy cię w podróż do krainy aromatycznych przypraw i zaskakujących d...

2
Informacje Czarnuszka - sekret Kleopatry

Czarnuszka jest jedną z najbardziej niepozornych przypraw świata. Malutkie, czarne ziarenka kryją w sobie niezwykły smak oraz liczne substancje odż...

62
Informacje Ma lekko orzechowy smak i jest lekkostrawna. Kamut – pszenica, którą uprawiali już w starożytności

Jeżeli w kuchni nie lubisz nudy, a podczas gotowania z chęcią eksperymentujesz z nowymi produktami, z pewnością zainteresujesz się tym zbożem. Pod...

4
Informacje Wakacyjne przysmaki

Sezon urlopowy w pełni, niektórzy z nas jadą na egzotyczne wojaże, inni wybierają krajowe wycieczki. Gdziekolwiek byśmy nie byli, wszędzie możemy k...

6
Informacje Działa jak aspiryna – dlaczego warto używać tego octu?

Ocet w naszej kuchni jest elementem niemal niezbędnym. Dodajemy go przede wszystkim do zapraw, by poprawić ich smak, ale także wpłynąć na ich śwież...

3
Informacje "Gotuję nie marnuję": Skarby jesieni

Dynia jest królową jesieni, rządzi niepodzielnie, chętna do zmiksowania w kremowej zupie, gdzie lubi towarzystwo pomidorów, ostrej papryki albo, dl...

5