Wyniki wyszukiwania dla aczka pieczona w piwie
Artykuły aczka pieczona w piwie
Wszystkie
Z poprzednich tekstów dowiedzieliśmy się, że najczęściej pijanym piwem jest jasny lager. Piwo o dość neutralnym i jednolitym smaku, raczej mało zas...
Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiada...
Jasne czy ciemne? Jasne, że jasne! Popularnie rozumiany podział piw to tylko wierzchołek góry chmielowej. Przedstawiamy krótki przewodnik po piwnym...
Miłośnik piwa i piwowar samouk stworzył książkę, która pokaże wam, że piwny świat nie kończy się na "jasnym pełnym". Idealna propozycja zarówno dla...
We wrześniu w Browarze Lubicz już kolejny raz obchodzone będzie święto piwa. Nie zabraknie trunku warzonego na miejscu i podawanego w litrowych kuf...
Moda na samodzielne produkowanie piwa dotarła także do Polski. Nasi rodacy uwielbiają ten trunek, dlatego wielu z nich decyduje się spróbować swoic...
Nadeszły zimowo-jesienne wieczory, a wraz z nimi spadki odporności i fale przeziębień. Latem, podczas wysokich temperatur organizm ludzki nie jest...
Dla jednych nieodzowny element wieczornych seansów, dla innych obowiązkowy trunek podczas spotkań ze znajomymi. Piwo - niekiedy źle kojarzone, obar...
Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypa...
Chmielowy trunek traci swój pejoratywny wizerunek i wkracza na salony. Przybywa gatunków, odmian, wzrasta zainteresowanie niszowymi browarami. Okaz...
Jeśli lubisz chmielowy smak piwa lub interesujesz się historią i wytwarzaniem tego trunku, to nie może zabraknąć cię w Krakowie w dniach 27-29 sier...
Jeśli szukasz aromatycznej wędliny, którą możesz zaserwować bliskim, to wypróbuj przepis na boczek gotowany w piwie. Wychodzi kruchy i soczysty, a...
Tak przygotowane mięso może być fantastycznym obiadem lub, gdy jest podane na zimno, aromatycznym dodatkiem do chleba. Jeśli chcesz przygotować boc...
Nie od dziś gotowanie to jedno z ulubionych zajęć Polaków. Lubimy próbować nowe przepisy, a im bardziej są one wyszukane, tym lepiej. Wystarczy tr...
To książka, którą powinien znać każdy miłośnik piwa, niezależnie od gustu i stopnia wtajemniczenia.
Polacy uwielbiają piwo. Ten rodzaj alkoholu często towarzyszy im podczas oglądania meczów czy w trakcie letniego grillowania i spotkań z przyjaciół...
Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorz...
Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze?
Siostra Doris Engelhard jest prawdopodobnie ostatnią siostrą zakonną, która codziennie warzy piwo w browarze. Jak podkreśla, jest to jej sposób, by...
Nie ulega wątpliwości, że kurczak to jedno z najpopularniejszych mięs w polskiej kuchni. Udka, piersi czy skrzydełka – każdego dnia można wyczarowa...
Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach...
Pieczenie chleba jest sztuką, której wiele osób uczy się przez długie lata swojego życia, ciągle udoskonalając przepis i starając się stworzyć jesz...