Wyniki wyszukiwania dla konfitury
Artykuły konfitury
Wszystkie
Konfitura figowa El Baraka powstaje w Maroku, ze starannie dobranych i dojrzałych fig. Owoce te słyną z wielu dobroczynnych właściwości. Produkt je...
Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lu...
Koniec lata to czas, kiedy do naszego jadłospisu wkraczają śliwki. Wyśmienicie smakują na surowo, doskonale nadają się również na przetwory. Powidł...
Rokitnik to roślina, która nie cieszy się zbyt dużą popularnością w polskiej kuchni, a szkoda, bo ma naprawdę wiele do zaoferowania. Jej ogromnym a...
Czerwona cebula może być bardzo smacznym dodatkiem do obiadu. Do przygotowania konfitury z czerwonej cebuli będziesz potrzebować: cebuli czerwonej,...
Takiej konfitury z brzoskwiń jeszcze nie próbowałeś. Będzie idealnym dodatkiem do serów i mięs. Inne składniki, towarzyszące słodkim owocom, sprawi...
Czy brzoskwinie na ostro mogą być smaczne? Oczywiście, że tak! Sprawdź, jak przygotować wytrawną konfiturę z brzoskwiń, która doskonale sprawdzi si...
Nie ma nic lepszego niż połączenie czekolady i owoców w pysznym deserze. Wypróbuj przepis na proste ciasto czekoladowe z konfiturą wiśniową. Gwaran...
Drożdżowe racuchy pasują zarówno na śniadanie, obiad, jak i podwieczorek. W towarzystwie słodkiej konfitury i z dodatkiem cukru pudru smakują po pr...
Czekolada i wiśnie to duet, który zawsze się sprawdzi. Jeśli nie masz pomysłu, jakie ciasto przygotować do popołudniowej kawy, koniecznie wypróbuj...
Lubisz wątróbkę? Koniecznie wypróbuj ten przepis, który doskonale sprawdzi się jako przystawka, podczas rodzinnego przyjęcia. Mus z kurzych wątróbe...
Ewa Wachowicz w 494. odcinku kulinarną przygodę rozpocznie od góralskich serków prosto z bacówki, które poda z żurawinową konfiturą. Na danie główn...
Dżem truskawkowy jest świetnym dodatkiem do obiadów, śniadań i deserów, dlatego warto zawsze mieć go w spiżarni. A jak wiadomo, najlepiej smakują t...
Czym charakteryzują się Żelfixy i Cukry Żelujące Dr. Oetkera, dlaczego warto i jak powinniśmy ich używać? Tu znajdziecie odpowiedź!
Przygotowanie domowych przetworów to doskonały sposób na zachowanie wyjątkowych smaków lata na dłużej. Jeśli chcecie zrobić idealne dżemy oraz marm...
Nie ma nic pyszniejszego, niż kromka ciepłego chleba z domowym dżemem! Nasze babcie i mamy potrafiły stworzyć prawdziwie magiczne smaki, korzystają...
W czwartym odcinku uczestnicy programu musieli zmierzyć się z pozornie łatwym zadaniem - upiec tzw. "odrywane ciasto". Uznanie jurorów w tej konkur...
Po słoik pysznego, domowego dżemu lub marmolady w długie, jesienne lub zimowe wieczory lubi sięgnąć chyba każdy z nas. Warto więc wykorzystać pełni...
Sukces produkcji owocowych zapasów na jesień i zimę opiera się na optymalnym wykorzystaniu darów natury, którymi raczy nas przyroda.
Najbardziej znany tort na całym świecie, którego smak zachwyca wszystkich niezależnie od miejsca zamieszkania. Krzysztof Ilnicki zdradza przepis, d...
Małgosia postanowiła nasączyć biszkopt herbatą i rumem, a konfiturę przygotować z agrestu. To słodko-kwaśne połączenie jest na medal!
Ten zabobon Polakom nie jest straszny, ponieważ w tłusty czwartek- jedyny dzień w roku, kiedy nikt nie liczy kalorii- zjadamy około 100 milionów...