Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta rybna do kanapek to mój smak dzieciństwa. Mama przygotowywała nam różne wersje tego smarowidła ale najczęściej taką z wędzonymi szprotkami. Podstawą zawsze był ser biały, a dodatkiem różnego rodzaju rybki: głównie z puszki w oleju lub w sosie pomidorowym, ale także makrela wędzona.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 71
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3779
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 118
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 71
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3779
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 118
Składniki
Pierwsza możliwość to umieszać ser biały ze śmietaną, dodać szprotki i wszystko dokładnie połączyć.
Szybciej jednak będzie wrzucić wszystko do blendera (ser, śmietanę, szprotki, sól i pieprz) i zmiksować. Uzyskana pasta będzie gładziutka.
Pastę nakładamy na bagietki lub kromki chleba, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.