Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta rybna do kanapek

Pasta rybna do kanapek

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 142

Dodano:

Odsłon: 4140

Pasta rybna do kanapek to mój smak dzieciństwa. Mama przygotowywała nam różne wersje tego smarowidła ale najczęściej taką z wędzonymi szprotkami. Podstawą zawsze był ser biały, a dodatkiem różnego rodzaju rybki: głównie z puszki w oleju lub w sosie pomidorowym, ale także makrela wędzona.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierwsza możliwość to umieszać ser biały ze śmietaną, dodać szprotki i wszystko dokładnie połączyć.

  2. Szybciej jednak będzie wrzucić wszystko do blendera (ser, śmietanę, szprotki, sól i pieprz) i zmiksować. Uzyskana pasta będzie gładziutka.

  3. Pastę nakładamy na bagietki lub kromki chleba, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kardamonovy 11 grudnia 2017 Trochę trauma z dzieciństwa, chyba czas spróbować się z nią zmierzyć :D. Odpowiedzi: 13 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń