Dania jednogarnkowe

Tuńczyk w puszce - jak go wykorzystać?

To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji.

Fot. 123RF/Picsel

Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników.

 

1. Makaronowa sałatka z tuńczykiem

Makaronowa sałatka z tuńczykiem

Fot. Taura na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Sałatka z tuńczykiem to klasyczny przepis, który powinien znaleźć się w repertuarze każdego kucharza. Możecie przygotować ją z ryżem, ziemniakami lub, tak jak nasza użytkowniczka, z makaronem.

2. Pomidory faszerowane tuńczykiem

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Fot. Patusia5 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Faszerowane pomidory to fantastyczny pomysł na imprezową przekąskę. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilkanaście minut, a efekt końcowy jest wyjątkowo smaczny.

3. Kapelusze nadziewane tuńczykiem

Kapelusze nadziewane tuńczykiem

Fot. Kobi na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Tak przygotowane grzyby, podobnie jak faszerowane pomidory, doskonale sprawdzą się w czasie domowych przyjęć. Z powodzeniem możecie również zaserwować je, jako dodatek do obiadu lub ciepłe śniadanie.

4. Paprykarz z tuńczykiem

Paprykarz z tuńczykiem

Fot. Srk76 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Paprykarz kojarzycie wyłącznie z konserwą produkowaną w Szczecinie? Pora spróbować, czegoś innego. Pasta w wersji zaproponowanej przez naszego użytkownika ma delikatniejszy smak, dzięki czemu zasmakuje każdemu.

5. Tortilla z tuńczykiem

Tortilla z tuńczykiem

Fot. Obserwator na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Oto kolejna potrawa, którą możecie poczęstować niezapowiedzianych gości. Do jej przygotowania potrzebujecie dosłownie kilku składników, które najpewniej i tak macie w lodówce.

6. Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka

Fot. Dobra-zonka-w-kuchni na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Jeżeli macie ochotę na smaczne i sycące śniadanie, przygotujcie pastę z tuńczyka według przepisu naszej użytkowniczki. Gwarantujemy, że wszystkie kanapki znikną w mgnieniu oka.

7. Tuńczyk z oliwkami

Tuńczyk z oliwkami

Fot. Kardamonovy na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Tuńczyk w tym wydaniu doskonale sprawdzi się, jako dodatek do kanapek lub farsz do naleśników. Bez względu na to, w jaki sposób go wykorzystacie, bez wątpienia otrzymacie pyszne danie.

Weź udział w Wielkim Konkursie Urodzinowym. Co miesiąc nowa szansa na nagrody!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
11
>60 min
1

Polecane artykuły

Informacje Miąższ tych grzybów ma mnóstwo witaminy D i białka. Co najlepiej zrobić z kozaków?

Miąższ kozaków to prawdziwa skarbnica białka, co czyni je idealnym wyborem dla osób szukających zdrowych i sycących składników w swojej diecie. Te...

1
Ewa gotuje Od zupy dyniowej po pieczoną gęś. Przysmaki na jesień według Ewy Wachowicz

Jesień to czas rozgrzewających zup i ciast pachnących cynamonem. W 523. odcinku programu "Ewa gotuje" prowadząca zabrała widzów w prawdziwą, kulina...

7
Informacje Zbija cholesterol, reguluje poziom cukru. Jak zrobić ocet jabłkowy w zaciszu własnej kuchni?

Ocet jabłkowy jest ceniony za swoje właściwości prozdrowotne. Wspiera on trawienie, stabilizuje poziom cukru we krwi, poprawia metabolizm i wpływa...

9