Najlepsze przepisy na ogórki

Tuńczyk w puszce - jak go wykorzystać?

To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji.

Fot. 123RF/Picsel

Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników.

 

1. Makaronowa sałatka z tuńczykiem

Makaronowa sałatka z tuńczykiem

Fot. Taura na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Sałatka z tuńczykiem to klasyczny przepis, który powinien znaleźć się w repertuarze każdego kucharza. Możecie przygotować ją z ryżem, ziemniakami lub, tak jak nasza użytkowniczka, z makaronem.

2. Pomidory faszerowane tuńczykiem

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Fot. Patusia5 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Faszerowane pomidory to fantastyczny pomysł na imprezową przekąskę. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie kilkanaście minut, a efekt końcowy jest wyjątkowo smaczny.

3. Kapelusze nadziewane tuńczykiem

Kapelusze nadziewane tuńczykiem

Fot. Kobi na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Tak przygotowane grzyby, podobnie jak faszerowane pomidory, doskonale sprawdzą się w czasie domowych przyjęć. Z powodzeniem możecie również zaserwować je, jako dodatek do obiadu lub ciepłe śniadanie.

4. Paprykarz z tuńczykiem

Paprykarz z tuńczykiem

Fot. Srk76 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Paprykarz kojarzycie wyłącznie z konserwą produkowaną w Szczecinie? Pora spróbować, czegoś innego. Pasta w wersji zaproponowanej przez naszego użytkownika ma delikatniejszy smak, dzięki czemu zasmakuje każdemu.

5. Tortilla z tuńczykiem

Tortilla z tuńczykiem

Fot. Obserwator na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Oto kolejna potrawa, którą możecie poczęstować niezapowiedzianych gości. Do jej przygotowania potrzebujecie dosłownie kilku składników, które najpewniej i tak macie w lodówce.

6. Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka

Fot. Dobra-zonka-w-kuchni na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Jeżeli macie ochotę na smaczne i sycące śniadanie, przygotujcie pastę z tuńczyka według przepisu naszej użytkowniczki. Gwarantujemy, że wszystkie kanapki znikną w mgnieniu oka.

7. Tuńczyk z oliwkami

Tuńczyk z oliwkami

Fot. Kardamonovy na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Tuńczyk w tym wydaniu doskonale sprawdzi się, jako dodatek do kanapek lub farsz do naleśników. Bez względu na to, w jaki sposób go wykorzystacie, bez wątpienia otrzymacie pyszne danie.

Weź udział w Wielkim Konkursie Urodzinowym. Co miesiąc nowa szansa na nagrody!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Pieczywo Bułeczki z przedziałkiem pszenno-grahamkowe

Bułeczki z przedziałkiem lub bez jak kto woli. Pyszne i sycące, a zarazem mię...

Odsłon: 35

>60 min
2
Dania główne "Leczo" z kalarepą

Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...

Odsłon: 25

30 min
0
Desery lodowy tort norweski

Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...

Odsłon: 63

>60 min
3
15 min
11

Polecane artykuły

Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

5
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

3
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

26