Wyniki wyszukiwania dla jak uratować słodką i gorzką zupę
Artykuły jak uratować słodką i gorzką zupę
Wszystkie
Nawet najlepszym kucharkom zdarza się przesolić zupę. Gdy jednak dochodzi do tego w chwili oczekiwania na gości, nieodpowiedni smak wywaru często p...
Ciężko wyobrazić sobie tradycyjny obiad bez zupy. A już na pewno trudno się bez niej obejść podczas wigilijnej kolacji. Jednym z dań, którego w wie...
Każdemu, nawet profesjonalnemu kucharzowi, zdarzają się błędy. Jednym z tych najbardziej popularnych jest oczywiście dodanie zbyt dużej ilości jaki...
Zdarzyło wam się kiedyś dodać do dania za dużo soli? Istnieje kilka produktów, które mogą naprawić ten błąd. Jak to zrobić? Zobaczcie sami!
Zupa budzi ciepłe wspomnienia. Jej zapach często wita nas już od progu, gdy wracamy w rodzinne strony. Dymiący talerz gorącej zupy to dla wielu sym...
Lubicie smak zabielanej zupy, ale przeszkadzają wam grudki śmietany pływające na talerzu? Co zrobić, aby temu zapobiec oraz czym można zastąpić śmi...
Wielkanoc to czas pełen radości – także na naszych świątecznych stołach, które w tym czasie wypełniają kolorowe pisanki, pyszne, warzywne sałatki,...
W 5. odcinku „Family Food Fight. Pojedynek na smaki” szykuje się słodka uczta! Drużyny walczące o tytuł najlepiej gotującej rodziny w Polsce i 100...
Tradycja wypieku rogali świętomarcińskich trwa od 1891 roku. Zwyczaj ten rozpoczął się w Poznaniu, jednak z biegiem lat staje się coraz popularniej...
Jak uratować potrawę? To pytanie zadaje sobie wiele gospodyń domowych. Czasami zdarza nam się przypalić lub przesolić zupę, sos czy inną potrawę. N...
Pozornie prosta czynność, jaką jest gotowanie makaronu, może przysporzyć nam wielu problemów. Co zrobić, aby ugotowany makaron nie był zbyt miękki,...
Każdy z nas od czasu do czasu zalicza jakąś wpadkę w kuchni. Jak z niej wybrnąć? Odpowiedź na to pytanie znajdziecie w kolejnym odcinku programu "G...
Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku...
Już rosną, są coraz większe, żółte, pękate – leniwie wylegują się w ogródkach czekając, aż ktoś je zbierze i poda na stół, a nie zrobi z nich dekor...
Oto przepis na słodką pizzę, którą Ania Zakrzewska postanowiła zaserwować jurorom programu "Bake Off Junior".
Lubisz łamigłówki, a rozwiązywanie przeróżnych zagadek to dla ciebie forma rozrywki i odpoczynku? Koniecznie weź udział w naszej pysznej matematycz...
Sponsorowane
Daktyle medjool w świeżej formie uznawane są za jedne z najzdrowszych owoców na całym świecie. Nic więc dziwnego, że z ich niezliczonych prozdrowot...
W drugim odcinku "Bake Off Junior" mali cukiernicy będą musieli zmierzyć się z zdaniem, które niejednemu dorosłemu mogłoby przysporzyć wielu proble...
Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie...
Aby świąteczny żurek lub barszcz biały nabrał intensywnego i głębokiego smaku, potrzebny jest odpowiedni zakwas. Najlepszym wyborem będzie oczywiśc...
Ciasteczka zbożowe to idealna alternatywa dla sklepowych frykasów. Przygotowując je w domu, możesz cieszyć się wyśmienitym smakiem, a także pewnośc...
Prosta do zrobienia, sycąca i przepyszna. Taka jest właśnie zupa paprykowa, którą możesz podać w formie płynnej lub kremu. Czy jadłeś ją kiedyś? Je...