Wyniki wyszukiwania dla suszone pomidoyr
Artykuły suszone pomidoyr
Wszystkie
Jesień to idealna pora roku na przygotowywanie zimowych zapasów, czyli suszenie owoców i warzyw. Suszone grzyby możemy dodać do barszczyku na Wigil...
Suszenie to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w da...
Zupa z suszonych pomidorów z kluseczkami jest nie tylko prosta w przygotowaniu, pyszna w smaku, ale dodatkowo całkowicie bezglutenowa. Poczęstuj ni...
Tuż przed świętami Ewa Wachowicz podzieli się z widzami swoimi ulubionymi przepisami na wigilijną zupę grzybową oraz znakomity piernik na zsiadłym...
Karp, uszka, barszcz - to zapewne pierwsze skojarzenia na myśl o świątecznym jedzeniu. A suszone owoce? To przecież one od wieków odpowiadają za po...
Można je kochać albo nienawidzić. Są słodkie, dlatego wiele osób zastępuje nimi cukierki i czekolady. Ich dostępność powoduje, że coraz częściej de...
Można je kochać albo nienawidzić. Są słodkie, dlatego wiele osób zastępuje nimi cukierki i czekolady. Ich dostępność powoduje, że coraz częściej de...
Daktyle są świetnym wyborem na przekąskę o każdej porze dnia. Słodki smak przypominający smak karmelu i toffi skradł już serca wielu głodomorów! Sp...
Aromatyczne bułeczki z mąki pszennej z dodatkiem suszonych pomidorów i oregano to pieczywo, które świetnie sprawdzi się na śniadanie, do kanapek do...
<strong>Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak nasi przodkowie radzili sobie z przechowywaniem żywności, gdy jeszcze nie było lodówek i próżniowych opak...
Suszenie jedzenia to jedna z najstarszych metod konserwacji. Od wieków polegała na usunięciu wody poprzez odparowanie. Niestety, obecnie wiele susz...
Doniczki ze świeżymi ziołami na stałe zazieleniły półki supermarketów czy stoisk z warzywami. Wszyscy zasmakowali w świeżej bazylii czy oregano, al...
Trwa sezon na pyszny, polskie śliwki. Jeżeli owocowe drzewa w twoich ogrodzie w tym roku wyjątkowo obrodziły lub udało ci się kupić sporą ilość śli...
Dynia to warzywo, które doskonale sprawdza się w zupach krem i deserach. Możesz wyczarować z niej również rewelacyjną pastę kanapkową. Wystarczy do...
Chyba nie ma bardziej jesiennego warzywa od dyni. Dlatego właśnie radzimy skorzystać z tego, że trwa na nią sezon i przygotować niezwykle aromatycz...
Suszone grzyby to nieodłączny element wigilijnych potraw. Dodajemy je do kapusty, farszu na pierogi, bigosu, pasztecików czy krokietów. Nie może za...
Sezon na wiśnie trwa od drugiej połowy lipca, aż do końca sierpnia. Wtedy najlepiej smakują zerwane prosto z gałązki. Jeśli jednak chcesz cieszyć s...
Warzywa najlepiej spożywać na surowo, oraz w wersji ugotowanej al dente, wówczas mają najwięcej witamin i minerałów. Niewiele osób jednak wie, że n...
Wigilijna zupa grzybowa to rarytas, na który wielu smakoszy czeka cały rok. Najlepiej smakuje oczywiście ta przygotowana z własnoręcznie zebranych...
Miłośnicy przetworów z pewnością mają tysiące pomysłów na to, jak wykorzystać sezonowe produkty. Jeśli jednak nie chcesz robić wek, tylko zachować...
Choć zima to piękna pora roku, odbiera możliwość cieszenia się w kuchni świeżymi owocami. Właśnie dlatego warto dowiedzieć się, jak suszyć owoce na...
Tegoroczny sezon grzybowy, z pewnością zaliczyć można do udanych. W lasach w całej Polsce nie brakowało dorodnych okazów. Po owocnym grzybobraniu p...