Wyniki wyszukiwania dla wolowina thermomix
Artykuły wolowina thermomix
Wszystkie
W latach 90. ubiegłego wieku wybuchła epidemia choroby wściekłych krów i spożycie wołowiny drastycznie spadło. W zamian za nią na polskich stołach...
To danie zachwyci wszystkich mięsożerców. Soczysta i wyrazista wołowina po burgundzku z dodatkiem warzyw, czerwonego wina i aromatycznych ziół dosk...
<b>Czy wyhodowanie mięsa w warunkach laboratoryjnych pomoże w rozwiązaniu problemu głodu na świecie? I czy to faktycznie jest mięso?</b>
Kto z nas nie czeka na rozpoczęcie sezonu grillowego tylko po to, aby móc znów skosztować wyśmienitej karkówki z cebulką czy też krwistego bądź wyp...
Wołowina i wieprzowina to mięsa, które od dawna już goszczą na polskich stołach. Są smaczne i można je przyrządzać na wiele sposobów. Jest sporo po...
Idealnie zrobiona wołowina to prawdziwy rarytas, którym wiele osób lubi się zajadać. A jednak nieprawidłowe przygotowanie tego mięsa może skończyć...
To, że warto jeść ryby, wie chyba każdy. Okazuje się, że zamieniając drób czy wieprzowinę na żywność pochodzącą z morza czy jeziora, nie tylko w wi...
Smaczne i zdrowe gotowanie wbrew pozorom może być proste i szybkie. Nie trzeba spędzać w kuchni długich godzin, by jeść pełnowartościowe posiłki. P...
Przygotowanie pysznych i zdrowych posiłków nigdy nie było tak łatwe!
Zrobisz w nim chleb, upieczesz ciasto, pokroisz nim warzywa, przygotujesz mięso lub pyszne lody. To urządzenie potrafi niemal wszystko. Mowa oczywi...
Kuchnia to pomieszczenie, w którym warto mieć wiele drobnych i dużych rzeczy, które przydadzą się w procesie gotowania, pieczenia lub smażenia. Spr...
Wielbiciele mięsnych potraw uśmiechają się na samą myśl o dobrze przygotowanym steku. Jednak czy taka potrawa, aby na pewno jest zdrowa?
<b>Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uni...
Kuchnia azjatycka od wielu lat święci triumfy jako jedna z najpopularniejszych w naszym kraju. Stąd też wiele restauracji o tym profilu, ale także...
Piąty odcinek nowego sezonu „Ewa gotuje” za nami. Jak co tydzień prowadząca przygotowała pomysłowe dania. Pokazała jak zrobić pyszny gulasz z kocio...
<b>Dwa tygodnie temu w Dolinie Charlotty odbyły się Mistrzostwa Europy w BBQ. Trzy dni trwały zmagania kilkudziesięciu drużyn z całego świata: woło...
Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiada za kierownicą kultowej vespy!
Tatar, czyli befsztyk tatarski to potrawa znana w polskiej kuchni od wieków. Podawany jest na różne sposoby i w wielu wariacjach. W restauracjach m...
Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić?
Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywany...
<b>Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Cz...
W ciągu dnia bywamy tak zabiegani, że nie mamy czasu na zjedzenie sycącego posiłku, nie wspominając już o pełnowartościowym obiedzie. To musi się z...