Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, chrupiący, łatwy do wykonania i bardzo długo pozostaje świeży :)
1. Mąkę wsypać do miski, dodać sól i całość wymieszać łyżką.
2. W oddzielnej misce przygotować roztwór drożdżowy. Wlać wodę, dodać kolejno cukier, ocet balsamiczny i drożdże. Całość wymieszać dokładnie łyżką aż drożdże się rozpuszczą.
3. Przelać roztwór drożdżowy do mąki i wymieszać dokładnie ŁYŻKĄ do uzyskania jednolitej masy.
4. Wymieszane ciasto przelać do silikonowej keksówki o wymiarach 10 cm x 26 cm i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Nie przykrywać ściereczką. Można posypać po wierzchu makiem lub innym ziarnem wedle upodobań.
5. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i wstawić wyrośnięte ciasto do pieczenia. Piec 1 godzinę przy włączonej grzałce dolnej i górnej. Po upieczeniu wyjąć od razu z formy i odstawić do ostygnięcia. Smacznego!
Pyszny chleb z chrupiącą skórką, bez zakwasu. Szybki i prosty
Odsłon: 2816
Dzisiaj proponuję smaczny chlebek wykonany z mąki pszennej i razowej, z dodat...
Odsłon: 4344
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2668
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 50
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 187
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Lekka i smaczna sałatka idealna na różne okazje może zastąpić danie obiadowe,...
Odsłon: 2668
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 50
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 187
Polecam bardzo smaczną sałatkę ze śledzi al -matias z suszonymi pomidorami w...
Odsłon: 44
Składniki
1. Mąkę wsypać do miski, dodać sól i całość wymieszać łyżką.
2. W oddzielnej misce przygotować roztwór drożdżowy. Wlać wodę, dodać kolejno cukier, ocet balsamiczny i drożdże. Całość wymieszać dokładnie łyżką aż drożdże się rozpuszczą.
3. Przelać roztwór drożdżowy do mąki i wymieszać dokładnie ŁYŻKĄ do uzyskania jednolitej masy.
4. Wymieszane ciasto przelać do silikonowej keksówki o wymiarach 10 cm x 26 cm i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Nie przykrywać ściereczką. Można posypać po wierzchu makiem lub innym ziarnem wedle upodobań.
5. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i wstawić wyrośnięte ciasto do pieczenia. Piec 1 godzinę przy włączonej grzałce dolnej i górnej. Po upieczeniu wyjąć od razu z formy i odstawić do ostygnięcia. Smacznego!
Przepisy Śniadania
Śniadania
Czekoladowa owsianka z malinami Ani Lewandowskiej
Śniadania
Placuszki z banana, serka wiejskiego i płatków owsianych
Śniadania
Kanapka z czereśniami
Śniadania
Kanapka Elvisa Presleya
Czekoladowa owsianka z malinami Ani Lewandowskiej
Recepturą na czekoladową owsiankę z malinami Ania Lewandowska podzieliła się...
Odsłon: 131
Placuszki z banana, serka wiejskiego i płatków owsianych
Pyszne śniadanie na ciepło - bananowe placuszki z serka wiejskiego. Dodatek p...
Odsłon: 203