Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, chrupiący, łatwy do wykonania i bardzo długo pozostaje świeży :)
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 70
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 100
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 199
Zdrowy i bardzo smaczny chleb upieczony z mąki orkiszowej 50% i pszennej chle...
Odsłon: 31268
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 49
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 70
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 100
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 199
Zdrowy i bardzo smaczny chleb upieczony z mąki orkiszowej 50% i pszennej chle...
Odsłon: 31268
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 49
Składniki
1. Mąkę wsypać do miski, dodać sól i całość wymieszać łyżką.
2. W oddzielnej misce przygotować roztwór drożdżowy. Wlać wodę, dodać kolejno cukier, ocet balsamiczny i drożdże. Całość wymieszać dokładnie łyżką aż drożdże się rozpuszczą.
3. Przelać roztwór drożdżowy do mąki i wymieszać dokładnie ŁYŻKĄ do uzyskania jednolitej masy.
4. Wymieszane ciasto przelać do silikonowej keksówki o wymiarach 10 cm x 26 cm i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Nie przykrywać ściereczką. Można posypać po wierzchu makiem lub innym ziarnem wedle upodobań.
5. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i wstawić wyrośnięte ciasto do pieczenia. Piec 1 godzinę przy włączonej grzałce dolnej i górnej. Po upieczeniu wyjąć od razu z formy i odstawić do ostygnięcia. Smacznego!