Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, chrupiący, łatwy do wykonania i bardzo długo pozostaje świeży :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 848
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 133
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9254
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 848
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 133
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9254
Składniki
1. Mąkę wsypać do miski, dodać sól i całość wymieszać łyżką.
2. W oddzielnej misce przygotować roztwór drożdżowy. Wlać wodę, dodać kolejno cukier, ocet balsamiczny i drożdże. Całość wymieszać dokładnie łyżką aż drożdże się rozpuszczą.
3. Przelać roztwór drożdżowy do mąki i wymieszać dokładnie ŁYŻKĄ do uzyskania jednolitej masy.
4. Wymieszane ciasto przelać do silikonowej keksówki o wymiarach 10 cm x 26 cm i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Nie przykrywać ściereczką. Można posypać po wierzchu makiem lub innym ziarnem wedle upodobań.
5. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i wstawić wyrośnięte ciasto do pieczenia. Piec 1 godzinę przy włączonej grzałce dolnej i górnej. Po upieczeniu wyjąć od razu z formy i odstawić do ostygnięcia. Smacznego!