Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3179
Dodano: 17.02.2008
Odsłon: 80435
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Jajka łączymy z mlekiem, wodą, solą i mąką tak żeby nie powstały grudki. Wylewamy chochelką na gorącą patelnie, przewracamy gdy boki będą juz rumiane. Gotowe placki smarujemy wybraną konfiturą ( i zawijamy wedle uznania w rulony lub koperty. smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (14)

Zolzunia 21 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Naleśniki wychodzą pyszajsko, dla małych niejadków polecam zamiast dodania wody mineralnej - orenżadę :) kolorowe naleśniki na pewno skuszą małego łasucha :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

magalan83 23 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
prosty przepis na naleśniki rezultat gwarantowany dla każdego2 Kto głosował? | Odpowiedz

RadekKasjan 23 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
Nalezy dodac wiecej gazowanej wody wowczas wychodza puszyste !1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maja82 22 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
Ja tez bym dodała odrobinę mniej wody, a w razie potrzeby więcej mleka .Naleśniki powiinny wyjjść super bo zawsze robie z podobnego przepisu i wszyscy się nimi zajadają.
1 Kto głosował? | Odpowiedz

jokhek 21 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
Nie czepiajcie się tego co ktoś nie napisał. Chodziło tylko o to co gość by zmienił. Jeśli nie napisał o mące to znaczy że jej jest tyle co trzeba.Tak w ogóle przepis jest super. Jedni lubią chrupiące naleśniki a inni nie. Wystarczy tylko dla chrupiących naleśników trzymać się przepisu, a do po niechrupiących inaczej miękkich, zmniejszyć porcję wody o połowę.
Pozostałe produkty w obu przypadkach pozostają bez zmian. Smacznego.
1 Kto głosował? | Odpowiedz

ewelinas 19 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
Klasyczny przepis!!! Błyskawiczne wykonanie. Zawsze dobrze smakuje i prawie zawsze dobrze wychodzi. Pyszne i nadają się na każdą okazję (śniadanie, kolacja czy podwieczorek).1 Kto głosował? | Odpowiedz

lamonita 17 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
Te nalesniki to pychota niejadłam lepszych i jak komus niesmakuja to znaczy ze zle zrobił!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

mandragora 17 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
Bardzo dobry i prosty przepis, dodanie gazowanej wody sprawia, że naleśniki wychodzą lekkie i delikatne, ale jako nadzienie zamiast konfitur, na lato wolę świeże owoce, kilka orzechów i odrobinę słodkiej śmietanki do polania :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

agusia1127 16 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
tak jak w nazwie przepis klasyczne naleśniki, fotka dodaje apetytu.Moim zdaniem najlepsze naleśniczki są z konfiturami a jeszcze lepsze z konfiturami mamusi ze spiżarni domowej roboty sa najlepsze, dla smakoszy a szczególnie dla dzieci bo większośc to lubi na gorące naleśniczki zimne dwie gałki lodów śmietankowych i do tego czekoladowa polewa, mniam mniam palce lizać,
polecam serdecznie
2 Kto głosował? | Odpowiedz

wislaw56 15 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
Naleśniki to moje ulubione danie, ale ciasto wolę na mleku i nadzienie serowe - zmiksowany serek śmietankowy z odrobiną mleka + drobne kawałki banana + sparzone rodzynki + wanilia.0 Kto głosował? | Odpowiedz