Fot. 123RF/Picsel
W zestawieniu najpopularniejszych deserów października umieściliśmy aż 11 przepisów na słodkie przekąski. W naszej opinii sprawdzą się idealnie do popołudniowej kawy lub na weekendowe spotkanie z bliskimi.
Zachęcamy was do pieczenia, bo nic tak nie poprawia nastroju, jak zapach pysznego ciasta roznoszący się po domu i ciepło bijące z piekarnika w chłodny, szary wieczór. Tym bardziej, że wśród naszych propozycji znajdziecie też te naprawdę proste w przygotowaniu.
W październiku wasze serca podbiły wyjątkowo jesienne składniki, czyli jabłka, śliwki i orzechy. Bardzo chętnie sięgaliście też po przepisy na ciasta z budyniem lub kremami.
Nie mogło zabraknąć również kilku klasyków, dlatego w ramach naszej listy znajdziecie instrukcję, jak przygotować proste tiramisu lub szarlotkę, ale bez pieczenia.
Wyszukajcie swoje ulubione receptury i upieczcie pyszne ciasta!
1. Szarlotka, która zawsze wychodzi. Delikatna i pyszna
Przepis na szarlotkę / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
2. Najłatwiejsza szarlotka bez pieczenia
Szarlotka bez pieczenia / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
CIasto Pijana zakonnica / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
4. Budyniowiec Księżniczki Elsy
Budyniowiec Księżniczki Elsy / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
5. Ciasto Jesienna Fantazja - jabłkowo-budyniowe z orzechami
Ciasto Jesienna Fantazja / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Ciasto przekładaniec / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Ciasto makowiec / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
8. Przebój PRL-u - ciasto ze śliwkami
Przepis na ciasto ze śliwkami / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Ciasto z jabłkami, karmelem i orzechami/ Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Proste tiramisu / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Prosty deser w pucharkach / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie
Weź udział w konkursie i wygraj 250, 500 lub 1000 zł! Kliknij!
Zobacz także:
TOP 10 seriali na Halloween! Wieczór pełen grozy gwarantowany! - Świat Seriali w INTERIA.PL
Jesienne zapachy do twojego domu »