Wyniki wyszukiwania dla Kanapka z pasztetem papryką chrzanem i marynowanym prawdziwkiem

(1985)

Artykuły Kanapka z pasztetem papryką chrzanem i marynowanym prawdziwkiem

Wszystkie

Książki Biografia prawdziwka

Pal Karlsen, miłośnik grzybów z Norwegii, zabiera nas w fascynującą podróż w głąb borowikowego świata.

1
Informacje Czy prawdziwki trzeba gotować przed smażeniem?

Jesień to zdecydowanie sezon na grzybobranie. Jeśli wrócisz z niego z koszem pełnym borowików, warto od razu wykorzystać je do przyrządzenia pyszny...

5
Konkursy Wygraj książkę "Biografia prawdziwka"

Jeśli jesteście zapalonymi grzybiarzami, tak jak autor książki Pal Karlsen, koniecznie w waszej biblioteczce musi znaleźć się "Biografia prawdziwka".

1
Informacje Chrzan po staropolsku i inne przepisy na chrzan!

Chrzan to – zaraz po ćwikle – jeden z najpopularniejszych dodatków do wielkanocnych dań. Świetnie sprawdza się jako uzupełnienie jarzynowej sałatki...

4
Informacje Papryka do słoików – najlepsze pomysły na przetwory z papryki

Papryka dostępna jest w sklepach właściwie przez cały rok, jednak sezon na polską paprykę rozpoczął się dopiero na początku lipca. Oznacza to oczyw...

10
Informacje Przetwory z papryki

Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w...

24
Informacje Grzybki marynowane – jak je zrobić?

Grzybki marynowane, tuż obok warzyw, dżemów, konfitur i powideł, to niewątpliwie jedne z ulubionych przetworów Polaków. Są one nie tylko proste w p...

6
Informacje Jak zrobić marynowane grzyby?

Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie t...

10
Informacje Beef Stragonoff z papryką

Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajo...

5
Konkursy Papryka - bohaterka sezonu

Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie!

10
Informacje Marynowanie grzybów krok po kroku

Marynowane grzybki to nie lada przekąska na co dzień i od święta. Gotowe produkty tego typu ze sklepów nie smakują tak dobrze, jak te domowe. Spraw...

7
Informacje Rzodkiew - nie tylko na kanapki

Rzodkiewka to królowa nowalijek. Przebojem wkracza na nasze talerze wczesną wiosną i gości na nich aż do jesieni. Jakie ma właściwości i co można z...

87
Informacje 10 pomysłów na dania z papryką

Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w...

50
Informacje Papryka - 3 najdziwniejsze fakty

Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła...

55
Wideo Cieciorka w papryce prosto z pieca!

Masz ochotę na zdrowszą wersję sklepowych chrupek lub chipsów? Przygotuj pieczoną cieciorkę w papryce. Taka przekąska jest nie tylko pyszna, to tak...

1
Informacje Ćwikła z chrzanem - duet o wyjątkowej mocy. Jak zrobić chrzan ze słoika?

Ćwikła z chrzanem jest częstym dodatkiem do obiadu. Nic dziwnego, to pyszne i zaskakujące połączenie słodyczy buraków z ostrością chrzanu. Dowiedz...

8
Informacje Jak przechowywać chrzan, żeby się nie zepsuł?

Jaki jest najlepszy dodatek do wielkanocnych jajek i wędlin? Oczywiście tarty chrzan, możesz przyrządzić go z dodatkiem śmietany lub dodać do tarty...

9
Informacje Cenne właściwości chrzanu

Roślina wykorzystywana od setek lat w polskiej kuchni i medycynie naturalnej. Stanowi jeden z obowiązkowych składników wielkanocnego koszyczka. Jes...

11
Informacje Przepisy pachnące chrzanem

Chrzan zajmuje szczególne miejsce w polskiej kuchni, gdyż dodajemy go do wielu tradycyjnych dań. Warto pamiętać o tym produkcie nie tylko przy okaz...

32
Informacje Jak zrobić wielkanocny pasztet?

Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy...

24
Informacje Świąteczny pasztet - jak go zrobić?

Na wielkanocnym stole, obok domowej roboty wędlin i kiełbas, bardzo często pojawiają się pasztety. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne?

7
Informacje Kanapki w innej postaci

Kanapki to wciąż jedno z najpopularniejszych dań śniadaniowych. Jak odmienić ich smak, by zachwycały swoją oryginalnością i smakiem? Oto kilka pomy...

1
1 2 3 4 5
. . .
z
91